paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχές για το νέο σχολικό έτος

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς, τους  μαθητές και τους γονείς τους να έχουν μια χρονιά με υγεία, δημιουργία και πρόοδο. Ευχόμαστε σε όλους μαζί, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Ελπίζουμε και επιδιώκουμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, να κυλήσει το σχολικό έτος ομαλά, χωρίς σοβαρά προβλήματα, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στην μαθησιακή διαδικασία. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην επαγγελματική ακεραιότητα, ευσυνειδησία και αξιοσύνη καθηγητών και δασκάλων. Θεωρούμε ότι με την πολύτιμη συμπαράσταση των γονέων θα επικρατήσει ένα κλίμα δημιουργικότητας και συνεργασίας.

Η παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής στις τελετές του αγιασμού σε μια σειρά από σχολεία της περιοχής (1ο , 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Ηγουμενίτσας, Δημοτικά Σχολεία Καστρίου, Παραποτάμου, Γραικοχωρίου, 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ηγουμενίτσας, Μουσικό Γυμνάσιο, Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο, Γυμνάσιο Μαργαριτίου, ΠΕΠΑΛ, κ.α.) δεν είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά αντικατοπτρίζει το αυξημένο ενδιαφέρον για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων σε μια χρονιά όπου οι δυσκολίες είναι αυξημένες, λόγω της άστοχης επιλογής του Υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν οι Σχολικές Επιτροπές Εκπαίδευσης, δηλαδή ένα απολύτως επιτυχημένο σύστημα υποστήριξης της λειτουργίας των σχολείων. Παρά τις δυσκολίες και την υποχρηματοδότηση των Δήμων από την Κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση συνεργαζόμενη αρμονικά με την εκπαιδευτική κοινότητα θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αποδοτικά τα υπάρχοντα προβλήματα, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των σχολείων.   

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: