paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Η Ταξική Πορεία για υπόθεση ξυλοδαρμού στο νοσοκομείο Φιλιατών

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Ένα ακόμα περιστατικό που αποκαλύπτει τις ακραίες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, πραγματοποιήθηκε στο ΓΝ Φιλιατών την Τετάρτη 14 Αυγούστου. Συνοδός ασθενή ξυλοκόπησε νοσηλευτή της παθολογικής κλινικής ,ενώ στη συνέχεια ο εργαζόμενος οδηγήθηκε σε αυτόφωρο (χωρίς καν τη στοιχειώδη νομική κάλυψη από τη διοίκηση),έπειτα από μήνυση από πλευράς του συνόδου για εξύβριση.

Για να συνεννοούμαστε: είναι τυχαίο γεγονός; Γιατί ολοένα και πιο συχνά πραγματοποιούνται περιστατικά ξυλοδαρμού ή λεκτικής βίας σε βάρος  υγειονομικών από πλευράς ασθενών ή συνοδών;

Για να μη γελιόμαστε, λοιπόν, η υποστελέχωση και η αδιοριστία αποτελεί πάγιο στοιχείο της πολιτικής της επίθεσης  του συστήματος  στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα του λαού για ίση ,πλήρη  και δωρεάν περίθαλψη.

Τι συνεπάγεται αυτό;

1)Για τους εργαζόμενους ,εντατικοποίηση της εργασίας  ,απανωτές βάρδιες χωρίς ρεπό ή άδειες , βάρδιες με ελλιπές προσωπικό σε σχέση με τις ανάγκες των ασθενών, εργασιακή εξουθένωση.

2)Για τον λαό, υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας σε όλες τις μονάδες υγείας  ,ενώ μεγάλο κομμάτι της περίθαλψης του μετατίθεται στην ατομική του ευθύνη, οδηγώντας σε αγανάκτηση και εκνευρισμό.

Αυτή η πολιτική υπηρετήθηκε από όλες τις  κυβερνήσεις των τελευταίων ετών με τις διοικήσεις των νοσοκομείων να συνδράμουν στην εφαρμογή των πολιτικών αυτών.

Υγειονομικοί και ασθενείς έχουν κοινό εχθρό το σύστημα , τις κυβερνήσεις του και όλους τους φορείς της επίθεσης που οδηγούν σε καταστάσεις  ζούγκλας  σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας , παρά τις προσπάθειες αυτών να διχάσουν το λαό για να συγκαλύπτουν τον πραγματικό υπαίτιο.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος του εργαζόμενου.

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του.

Η απάντηση σε αυτά τα περιστατικά δεν βρίσκεται σε νομικές οδούς, σε περισσότερη φύλαξη ,αστυνόμευση ή καταστολή, ενώ η βία και η φασιστικοποίηση αποτελούν εργαλεία εμπέδωσης της πολιτικής του συστήματος.

Η πραγματική απάντηση βρίσκεται στον κοινό αγώνα λαού και εργαζομένων για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων για ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: