paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αρχική » Ο δήμος Ηγουμενίτσας για την ολοκλήρωση του 2ου Γιτάνειου δρόμου

Ο δήμος Ηγουμενίτσας για την ολοκλήρωση του 2ου Γιτάνειου δρόμου

2ος ΓΙΤΑΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου, Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης, Σαγιάδας και Φιλιατών ο 2ος Γιτάνειος Δρόμος, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. 

Πρόκειται για μια διαδρομή που συνδέει δύο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας: τον Πύργο Ραγίου και τα Αρχαία Γίτανα. Εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν τόσο στον αγώνα 14 χιλιομέτρων που συνδέει τα δύο μνημεία, όσο και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, που διεξήχθη πέριξ του χώρου των Αρχαίων Γιτάνων. Επίσης, δεκάδες παιδιά έτρεξαν στην «μικρή» διαδρομή των 500 μέτρων, σε μια προσπάθεια μύησης στα ιδανικά του αθλητισμού.

Η επιτυχής διεξαγωγή του αγώνα οφείλεται στις αποτελεσματικές προσπάθειες του Δ.Σ. και των μελών των προαναφερόμενων Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και των εθελοντών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, τους οποίους συγχαίρουμε θερμά. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας – όπως και ο Δήμος Φιλιατών –  υποστήριξε οικονομικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά την προσπάθεια αυτή, που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, καθώς και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: