paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για την ΔΕΘ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για την ΔΕΘ

Οι εχθροί του λαού μας, «δεν πήγανε διακοπές» το καλοκαίρι. Η επίθεση κυβέρνησης-ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας ένα τοπίο εξαθλίωσης και κοινωνικού μεσαίωνα. Σκοπός τους, είναι να φορτώσουν τα βάρη και αυτής της κρίσης πάνω στις πλάτες του λαού. Εκμεταλλεύονται την πανδημία για να περάσουν την ατζέντα τους, που χρόνια ήθελαν να προωθήσουν. Ο ανασχηματισμός που πραγματοποίησαν για να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία της πολιτικής τους. Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν, ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με οργάνωση και μαζική λαϊκή πάλη.

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, είναι μια αφορμή να εκδηλωθεί μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση, να μπουν μπροστά τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις, να συνενωθούν τα επί μέρους κινήματα σε κεντρικό μέτωπο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την πολιτική που αυτή υπηρετεί. 

11 του Σεπτέμβρη, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί διαδηλώνουμε μαζικά:

Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Η ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη δημιουργεί συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς με το 10ωρο και τη δουλειά των 7 ημερών τη βδομάδα, βγάζει στην παρανομία την απεργία και το συνδικαλισμό. Ετοιμάζουν σύντομα νέα επιδρομή ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ειδικά για τους νέους και τους άνεργους, που ζούν στη συνεχή εργασιακή ανασφάλεια-περιπλάνηση, η προοπτική είναι στον αγώνα για ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, με πλήρη δικαιώματα σε ωράριο και ασφάλιση, με μισθό που να καλύπτει το κόστος ζωής.

Για το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία και την προστασία του λαού από την πανδημία. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας (προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ, μαζικά τεστ, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, εκπαίδευσης και μεταφοράς). Η πολιτική της συνοψίζεται μόνο στην προώθηση του εμβολιασμού, τη ίδια στιγμή που ρημάζει ακόμα περισσότερο την Υγεία. Γι’ αυτό αποτελούν πρόκληση τα μέτρα υποχρεωτικής επιβολής του εμβολιασμού, που σκοπό έχουν να διαιρέσουν το λαό και τους εργαζόμενους και να βρούν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» της πανδημίας. Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις ακροδεξιές κραυγές αγνόησης της πανδημίας, που αποτελούν τους πιο συστημικούς εκφραστές του κεφαλαίου, που το απαλλάσσουν από τις ευθύνες του. Ο λαός μας πρέπει να διεκδικήσει ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, ασφαλή εμβολιασμό, και ολοκληρωμένα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για το δικαίωμα του λαού μας να σπουδάζει τα παιδιά του. Η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποδείχθηκε ένα εξεταστικό σφαγείο, που πέταξε έξω από την τριτοβάθμια σαράντα χιλιάδες παιδιά από τα εργατικά-λαϊκά στρώματα. Σχολές οδηγούνται στο κλείσιμο, οι μαθητές στοιβάζονται στις τάξεις, οι φοιτητές δεν έχουν δει ακόμα τις σχολές τους από την αρχή της πανδημίας. Αυτός είναι ο σκοπός της πολιτικής τους. Γι’ αυτό θέλουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τα σχολεία να ρημάζουν χωρίς προϋπολογισμό με τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, και τους εκπαιδευτικούς υπό την τρομοκρατία της «αξιολόγησης». Μαζικά ο λαός μας να παλέψει για το δικαίωμα να σπουδάζει τα παιδιά του, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Να παλέψουμε για την Ειρήνη, μαζί με τους γείτονες λαούς, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν δείχνουν ποιο είναι το αποτέλεσμα των εισβολών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της διάλυσης των χωρών της περιοχής. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την άνοδο των Ταλιμπάν, αυτοί δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα. Η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων συμμετείχε με τη χρήση των βάσεων του ΝΑΤΟ και το στρατό της στη διάλυση του Αφγανιστάν. Υπάρχει ζωτική ανάγκη για το λαό μας για ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ενάντια στους φονιάδες των λαών και τις βάσεις του θανάτου, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του μετανάστες, απέναντι στον εθνικισμό και το ρατσισμό. Για να μπορεί ο λαός μας και κάθε λαός να ζει ειρηνικά, χωρίς ξένους «προστάτες» και δυνάστες.

Ενάντια στο έγκλημα που συντελείται απέναντι στο περιβάλλον. Οι νέες καταστροφικές πυρκαγιές δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των καιρικών συνθηκών και της «κακιάς στιγμής». Είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των εγκλημάτων τους: Μάτι, Μάντρα, Καρδίτσα, Εύβοια. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν το κεφάλαιο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των Μνημονίων και της ΕΕ, που ερήμωσαν την επαρχία, διέλυσαν κάθε κοινωνική υποδομή όπως η πυρόσβεση και η δασοπροστασία. Είναι αποτέλεσμα της δίψας των αρπακτικών του κεφαλαίου για νέα κέρδη, για πεδία κερδοφορίας πάνω στα αποκαΐδια.

Ενάντια στην καταπίεση της γυναίκας και την κοινωνική οπισθοδρόμηση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αποκαλύπτονται συνεχώς δολοφονίες γυναικών και μαζικές καταγγελίες για παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς, σπουδών, στις γειτονιές. Η ένταση της καταπίεσης της γυναίκας έχει κρατική υπόθαλψη, με τους νέους νόμους για τη συνεπιμέλεια και την χαλάρωση της νομοθεσίας για τους βιασμούς. Αλλά και με τα σκοταδιστικά κηρύγματα της εκκλησίας ενάντια στις αμβλώσεις, ή τα «συνέδρια γονιμότητας». Η κοινωνική οπισθοδρόμηση είναι κομμάτι της πολιτικής που διαλύει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και η πάλη ενάντια στην καταπίεση κάθε είδους, είναι δεμένη με την ανάπτυξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η πολιτική αυτή, δεν μπορεί να πείσει το λαό. Μπορεί να επιβληθεί μόνο μέσα από μέσα από ένα πλέγμα βάρβαρης καταστολής και απαγορεύσεων. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και με αφορμή τη δήθεν υγειονομική προστασία, εφαρμόστηκε ένα αντιδημοκρατικό κατασταλτικό πλαίσιο. Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, το δικαίωμα στην απεργία βγήκε στην παρανομία, το πανεπιστήμιο γέμισε ΜΑΤ, η καθημερινή αστυνομοκρατία καταπίεσε το λαό. Το πλέγμα αυτό έσπασε προσωρινά κάτω από τις μαζικές κινητοποίησης νεολαίας, φοιτητών, λαού, όμως συνεχίζει να λειτουργεί και είναι ζήτημα πάλης να ξηλωθεί.

Η πόλης της Θεσσαλονίκης, υποφέρει από τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Τα μαγαζιά κλείνουν μαζικά και η ανεργία θερίζει, οι μισθοί πέφτουν και οι τιμές ανεβαίνουν. Οι εργάτες συνεχίζουν να δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες χωρίς πραγματική προστασία. Οι ντελιβεράδες παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Το αίσχος του συνωστισμού στον ΟΑΣΘ συνεχίζεται σα να μην πέρασε μια μέρα. Οι μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες-κλουβιά, και αντί για αίθουσες οι αρχές παραγγέλνουν κοντέινερ/Kibo. Τα φουγάρα των ΕΛΠΕ και των βιομηχανιών, αλλά και η Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, ξερνάνε καρκίνο, όμως ο λαός ενοχοποιείται για μια βόλτα στο Σειχ-Σου ή ένα πλαστικό καλαμάκι. Η εκτεταμένη ακρίβεια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά και στα βασικά είδη που έχει ανάγκη ο λαός μας, εξανεμίζει και το λιγοστό λαϊκό εισόδημα.

Ποια μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα αυτά;

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών, ο ξεσηκωμός του λαού στη Νέα Σμύρνη και τις γειτονιές, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, η μαζική καταγγελία για το έγκλημα των πυρκαγιών, η καθημερινή οργή που εκφράζουν τα λαϊκά στρώματα, αναζητούν απαντήσεις και προοπτική!

Μπορεί να είναι απάντηση οι λογικές της ηττοπάθειας και της υποταγής, το «δεν μπορεί να γίνει τίποτα», που παραλύουν το λαό και ενθαρρύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει το μακέλεμα της ζωής μας;

Μπορεί να είναι απάντηση μια «άλλη διαχείριση» της ίδιας μιζέριας που προωθεί η δήθεν αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ; Μια «άλλη διαχείριση», δηλαδή ένα σερβίρισμα της εξαθλίωσης με άλλο περιτύλιγμα, μια πολιτική που τη γνωρίσαμε και απογοήτευσε το λαό μας;

Μπορεί να δώσουν απάντηση οι φορείς της «αστικής αντιπολίτευσης», οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΘ (το οποίο καλεί σε… ημερίδα και όχι διαδήλωση!), που κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση για να περνάει τα αντεργατικά μέτρα και έχουν εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στη μοίρα τους;

Μπορεί να είναι απάντηση η γραμμή των ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΠΑΜΕ, που περιορίζει τον αγώνα μέχρι το σημείο που γίνεται ανεκτός από το σύστημα, για να «μαζέψει» την κρίσιμη στιγμή τις φοιτητικές καταλήψεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναχωρώντας για το εκλογικό πεδίο;

Μπορεί να είναι απάντηση οι εκλογικές αυταπάτες που επικρατούν στην Αριστερά, ο «διάλογος» για ένα «καλύτερο εκλογικό πλασάρισμα», τα ξαναζέσταμα ενός «προγράμματος συνδιαχείρισης», που παρασέρνουν τους αγωνιστές σε λύσεις εντός του αστικού πλαισίου;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από το ανέβασμα της λαϊκής Οργάνωσης, μέσα από το ξεδίπλωμα των Αντιστάσεων στα παλιά και νέα μέτρα, μέσα από την συγκρότηση των Διεκδικήσεων και αιτημάτων, μέσα από την οικοδόμηση ενός Μετώπου για την συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από τις ίδιες δοκιμασμένες και αποτυχημένες λογικές «διόρθωσης» του σάπιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που το μόνο που έχει να «προσφέρει» είναι φτώχεια, ανεργία, πόλεμος, ρατσισμός, καταπίεση, καταστροφές.  Η απάντηση βρίσκεται στην προοπτική της συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων σε σώμα Αναμέτρησης με τους εκμεταλλευτές. Εκεί βρίσκεται η ζωή και το μέλλον μας.

Η Ελλάδα για την οποία μιλούν ως «τιμώμενη χώρα» της ΔΕΘ με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821, αποτυπώνει τα 200 χρόνια της εξάρτησης και της καταπίεσης. Η πραγματική προοπτική για το μέλλον του λαού μας, είναι μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική, απαλλαγμένη από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες.

  • ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
  • Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη και το νέο ν/σ για το ασφαλιστικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφάλιση και μισθό που να καλύπτει το κόστος ζωής. 5νθημερο-8ωρο. Επίδομα στους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, ασφαλής μεταφορά. Ασφαλής εμβολιασμός για όλο το λαό χωρίς εκβιασμούς. Δωρεάν τεστ για όλους.
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων. Όχι στην παιδεία των λίγων κι εκλεκτών. Έξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ. Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Μείωση των μαθητών ανά τάξη. Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Ανατροπή του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Καμία κρατική επέμβαση στα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους. Ελευθερία πολιτικής και συνδικαλιστικής οργάνωσης. Απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες των προηγούμενων κινητοποιήσεων και διαγραφή όλων των προστίμων.
  • Πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Διεκδίκηση πλήρους δασοπροστασίας, πυρόσβεσης και αντιπλημμυρικών έργων. Να σταματήσει η μόλυνση των δυτικών συνοικιών από τα ΕΛΠΕ. Να ακυρωθεί η εξόρυξη Χρυσού από την Eldorado στη Χαλκιδική.
  • Πάλη ενάντια στην καταπίεση της γυναίκας. Να καταργηθεί η υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Προστασία της μητρότητας και των αδειών – όχι στις απολύσεις εγκύων. Εξασφάλιση του δικαιώματος στην άμβλωση.
  • Να τερματιστεί το αίσχος του ΟΑΣΘ με την αγορά νέων λεωφορείων σε κάθε δρομολόγιο. Ασφαλής, συχνή, και δωρεάν μετακίνηση.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας και της πόλης μας στους ΝΑΤΟϊκους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω οι βάσεις. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Δικαιώματα σε δουλειά, υγεία, στέγαση, ασφάλιση

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: