paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αφιέρωμα στην Τυροκομική Παραμυθιάς “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”

Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στο 2ο φύλλο της εφημερίδας “Πολιτική”

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Η εταιρία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ιδρύθηκε το 1959 και  είναι μια τυροκομική μονάδα  με έδρα το Ζερβοχώρι Παραμυθιάς στην Θεσπρωτία.

Επεξεργάζεται καθημερινά περίπου πέντε τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος το οποίο συλλέγει από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης.

Η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών σε συνδυασμό με το άριστα καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της εταιρείας εγγυώνται την άριστη ποιότητα και αυθεντικότητα των προϊόντων της.

Στο σύγχρονο αυτό τυροκομείο η ομάδα παραγωγής χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την διασφάλιση ενός επιπέδου απόλυτης υγιεινής και όχι για την αύξηση της παραγωγής σε βάρος της ποιότητας.

Στους άνετους χώρους της εταιρείας μπορεί κανείς να δεί τον συνδυασμό της σύγχρονης τεχνολογίας με παραδοσιακές τεχνικές. Από την αίθουσα με τις ψυχόμενες δεξαμενές που υποδέχονται το φρέσκο γάλα στις αίθουσες ωρίμανσης που φιλοξενούν την φέτα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα ωρίμανσης. Μεσολαβούν οι αίθουσες με τα ανοξείδωτα τρυπημένα δοχεία όπου τοποθετείται και κόβεται το τυρί και τα τμήματα συσκευασίας και αποθήκευσης.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει συστήματα HACCP  για κάθε γραμμή παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των προϊόντων καθώς και πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ ISO 22000:2005.

Τα μέλη της επιχείρησης διατηρούν μακροχρόνια συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής διασφαλίζοντας έτσι μια σταθερή ποιότητα της πρώτης ύλης για την παραγωγή των τυροκομικών της προϊόντων.

Σήμερα η 3ή γενιά έχοντας ώς βασικό εφόδιο τις αυθεντικές συνταγές που κληρονόμησε,  συνεχίζει να παράγει με επιμονή στην ποιότητα τα αυθεντικά τυροκομικά προϊόντα Παραμυθιάς, χαρίζοντας στους καταναλωτές της  μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η εφημερίδα Πολιτική συνομίλησε με τον κ. Αντώνη Παπαδόπουλο:

Η Β.Α ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  πραγματοποιεί εξαγωγές;

Η εταιρία μας ξεκίνησε να εξάγει σκληρά τυριά το 1992 στο Σικάγο. Σήμερα, έχει αναπτύξει  σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε Βέλγιο, Γερμανία, Τσεχία, Αυστραλία, ΗΠΑ και Σκανδιναβικές χώρες.

Τι πιστεύεις ότι βοήθησε στην ανάπτυξη των  εξαγωγών σας;

Η στήριξη και η ανταπόκριση που βρήκε το τυροκομείο μας από το καταναλωτικό κοινό της Παραμυθιάς και γενικότερα της Θεσπρωτίας, ήταν το βασικό στοιχείο που μας έκανε να πιστέψουμε περισσότερο στην αξία των τυροκομικών μας προϊόντων και μας ενθάρρυνε να χτυπήσουμε τις πόρτες των ξένων αγορών. Η τοπική αγορά με την στήριξη και την εμπιστοσύνη της μας έδωσε την δυνατότητα να βάλουμε γερά θεμέλια και να καταφέρουμε σήμερα να βρισκόμαστε στα ράφια υπεραγορών τροφίμων και delicatessen του εξωτερικού.

Ποιο είναι το βασικό στοιχείο επιτυχίας του τυροκομείου σας;

Σίγουρα δεν είναι ένα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που κάνουν μιά μικρομεσαία επιχείρηση να ξεχωρίζει. Το βασικότερο όπως προανέφερα είναι η στήριξη της τοπικής αγοράς και η μακροχρόνια συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Ακόμη πολύ βασική είναι η συνεισφορά των εργαζομένων μας, δίχως αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει ώς εδώ.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: