paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Γιάννης Γόγολος: Το Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα με λόγια …απλά

Ανακοίνωση

Γιάννης Κ. Γόγολος Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα με λόγια …απλά

   Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση για τα επτά  (7) Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, που θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022. Ένα από αυτά πρόκειται να δημιουργηθεί στην Ηγουμενίτσα σε αντικατάσταση του λειτουργούντος ήδη ΕΠΑ.Λ.  

Η Δημοτική Αρχή μας καλεί σε συνεδρίαση με θέμα :

«Έκφραση γνώμης επί της ίδρυσης  Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Ηγουμενίτσα – Εισηγήτρια Τσώτου Βασιλική» 

  Σε μια εισήγηση που η διάρκειά της δεν ξεπέρασε τα 35΄΄ μας είπε ότι υπάρχει αίτημα από τη Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για:  

   « Στέγαση και κάλυψη λειτουργικών δαπανών του Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου που θα γίνει στην Ηγουμενίτσα και εμείς λέμε ότι θα το στεγάσουμε(;) και θα καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα του, αλλά περισσότερα θα σας πει ο Προϊστάμενος…»

   Ακολούθως κ. Λώλος στην τοποθέτησή του επανέλαβε, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα λόγια της εισηγήτριας : «Υπάρχει αίτημα για στέγαση και κάλυψη λειτουργικών δαπανών του Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Ηγουμενίτσα.. Αυτό είναι το θέμα σήμερα…»

Ούτε έκφραση γνώμης, ούτε πως δημιουργήθηκε, ούτε ποιος είναι ο …“κομιστής” !  

   Για 3 ½ ώρες τοποθετήθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί, Φορείς και πολίτες εκφράζοντας τις απόψεις τους, καθένας με τη δική του θεώρηση και αιτιολογία έχοντας βέβαια από την εισήγηση πολλές απορίες και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. 

     Και «ω του θαύματος» ο κ. Λώλος, αλλάζει. Μας παρουσιάζει ένα μικρό αφήγημα «για την εκπαιδευτική εξέλιξη των φτωχών παιδιών…»  κάνει τη  μικρή του επανάσταση στα πλαίσια των πολιτικών του ορίων, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τις αντιδράσεις που υπήρξαν,  και στις τελευταίες φράσεις της τοποθέτησής του, λησμονεί το θέμα της ημερήσιας διάταξης, αφήνει εκτεθειμένη την  εισηγήτρια κ. Τσώτου και σύξυλο τον προϊστάμενο κ. Κοσιώρη ( γιατί άλλο ήταν το αίτημά του) προτείνοντας :

« Ναι στη δημιουργία του Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου, με παράλληλη λειτουργία του υφιστάμενου ΕΠΑ.Λ με όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες …»

  Πιθανόν να βάπτισε την αλλαγή ως πολιτικό ελιγμό και να επαίρεται που με την ενέργειά του αυτή πήρε μια  ακόμη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ευτυχώς που σε αυτή τη συνεδρίαση υπήρχε κοινό που την παρακολουθούσε… και ασφαλώς κατάλαβε πολλά πράγματα.

 Ως Γιάννης Γόγολος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ψήφισα ΟΧΙ στο συγκεκριμένο θέμα για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η εκπαίδευση αυτή καθ΄εαυτή, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς, οι μαθητές και κατ’ επέκταση η κοινωνία, αξίζουν μιας σοβαρότερης διαδικασίας για λήψη αποφάσεων που αφορούν την Παιδεία, από αυτή που έγινε και όπως αυτή κατέληξε, με ευθύνη του κ. Λώλου. 
  2. Η εκπαίδευση, είναι ύψιστη υποχρέωση της πολιτείας έναντι των πολιτών.  Δεν ενστερνίζομαι το επικοινωνιακό κατασκεύασμα της Αριστείας, που κατά κόρον χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, που μέχρι τώρα στην πράξη  «βολεύει» τους Αρεστούς και όχι τους Αρίστους.  
  3.  Η εκπαίδευση και η Παιδεία δεν είναι δυνατόν να αποτελεί μια ακόμη διελκυστίνδα μεταξύ των υπουργών στη λήψη αποφάσεων, που σκοπό έχουν να συνετίσουν τους απείθαρχους πολίτες, υπηρετώντας το αφήγημα του «νόμου και της τάξης» επιβάλλοντας πράγματα  χωρίς συζήτηση.  
  4. Τέλος εκτός όλων των προβλημάτων που περιγράφηκαν από τους ειδικούς και ερμηνεύοντας μια φράση του κ. Λώλου από τη χθεσινή ομιλία,  ότι «…δεν μας αγάπησε ξαφνικά και η Υπουργός για να μας φέρει το Π.ΕΠΑ.Λ στην Ηγουμενίτσα..» δεν αποδέχομαι ως Δημοτικός Σύμβουλος, τον συμψηφισμό που επιχειρείται  από την  απώλεια  των σχολών του ΤΕΙ, με την ίδρυση ενός Π.ΕΠΑ.Λ. Πιθανόν ο εμπνευστής αυτού, να είναι ο πολιτικός με το μεγαλύτερο άλμπουμ φωτογραφιών από γραφεία και επισήμους από κάθε άλλον.  « Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ..» για όλα τα θέματα της Θεσπρωτίας  ….και ο Θεός βοηθός !

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: