paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με Ράνια Σβίγκου

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιεί το εναλλακτικό camping στο Δρέπανο, διοργάνωσε χθες πολιτική εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, όπου ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου όπου τόνισε ότι η κυβέρνηση φοβάται την νεολαία γι΄ αυτό και προσπαθεί να τους φράξει τον δρόμο. Μίλησε για τα μέτρα της κυβέρνησης και τις διώξεις των νέων, για την αλλαγή στην εισαγωγή στα ΑΕΙ όπου μένουν εκτός χιλιάδες μαθητές και με αυτόν τον τρόπο πριμοδοτούνται τα ιδιωτικά κολλέγια. Επίσης είπε ότι την ώρα που καίγεται το μέλλον μας και η χώρα τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα δεν δείχνουν τίποτα. Στην συνέχεια έκανε την σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης με τις προοδευτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Πριν την Ράνια Σβίγκου είχε μιλήσει ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος τόνισε ότι με την νεολαία στην πρώτη γραμμή έρχεται η μεγάλη ανατροπή για να σταματήσει ο εφιάλτης που ζει η χώρα εδώ και τρία χρόνια και δήλωσε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Είχαν προηγηθεί, το καλωσόρισμα από τον Γιώργο Τάσιο της νεολαίας Θεσπρωτίας και ο χαιρετισμός του βουλευτή Θεσπρωτίας ο οποίος αναφέρθηκε και στα θεσπρωτικά θέματα όπως η πώληση του λιμανιού με προίκα την χερσαία ζώνη, η κατα΄ργηση του πανεπιστημιακού τμήματος. στην μη στήριξη των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, τις εργασιακές συνθήκες που με τον νόμο Χατζηδάκη επιδεινώθηκαν, για το γεγονός ότι η Θεσπρωτία δεν είναι στο ταμείο Ανάπτυξης, όπως και για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηγουμενίτσας.

Ομιλητής ήταν και ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, πρόεδρος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος περιέγραψε γλαφυρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους νέους από την κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη, για την βία που έχει υποστεί και σημείωσε ότι πρέπει να είναι δυνατή η νεολαία ώστε να πιέζει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει την προοδευτική πολιτική.

Στην εκδήλωση ήταν εκτός των άλλων και η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας, ο Γιώργος Ζάψας και πολλά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία με  με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους Trio Tenoro

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από τις ομιλίες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: