paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Μάριος Κάτσης: η κυβέρνηση τρέμει μπροστά στην επανάληψη της περσυνής αποτυχίας της να διαχειριστεί το άνοιγμα του Τουρισμού

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, τοποθετήθηκε στη Βουλή από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη θέσπιση ψηφιακού πιστοποιητικού covid-19. Κατά την τοποθέτησή του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τρέμει μπροστά στην επανάληψη της περσυνής αποτυχίας της να διαχειριστεί το άνοιγμα του Τουρισμού, με αποτέλεσμα να αναγάγει τη μεγάλη αυτή πρόκληση σε ένα επικοινωνιακό ζήτημα ψηφιακής έκδοσης ενός εγγράφου, προκειμένου να εμφανίσει για μια ακόμα φορά ότι δήθεν αποτελεί πρόταση του Πρωθυπουργού.

Επισήμανε τη λαθροχειρία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, καθώς σχετική πρόταση στα ευρωπαϊκά όργανα έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο 2020, μήνες πριν μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού, του οποίου μάλιστα η πρόταση απορρίφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αυτό που υιοθετήθηκε τελικά είναι ένα πιστοποιητικό διευκόλυνσης των μετακινήσεων και δεν ταυτίζεται με το πνεύμα ενός υγειονομικού διαβατηρίου που είχε προτείνει ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την τακτική του κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί να μιλήσει στη Βουλή την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δυνατότητα να είναι παρών λόγω προγραμματισμένης συνάντησης, τον κάλεσε να έρθει να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που του κατέθεσε για τα δανεικά και αγύριστα με τα οποία ο ίδιος φέσωσε τη ΝΔ ως αρχηγός της. 

Στη συνέχεια έκανε λόγο ότι «η πραγματικότητα σαμποτάρει το κυβερνητικό έργο. Τάξατε ασφάλεια και έχουμε καθημερινά δολοφονίες, τάξατε καλύτερες δουλειές και φέρνετε κατάργηση 8ωρου, τάξατε ανάπτυξη και φέρατε ύφεση πριν την πανδημία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στις Πρέσπες από τις περικεφαλαίες, τηρείτε και τιμάτε τη συμφωνία, η αριστεία έγινε fake πτυχία, οι «επενδύσεις του μπάφου» έγιναν συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ, η δήθεν σκευωρία Novartis κατέρρευσε με την άσκηση δίωξης στον βασικό μάρτυρα κατηγορίας». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για αυτά σήμερα στη Βουλή», τόνισε στην ομιλία του ο Μάριος Κάτσης. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε, εξ άλλου, αναδρομή στον ανεύθυνο και αλαζονικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, καθώς και της διαβλητότητας των συστημάτων που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες, απέναντι σε ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων και υποκλοπών ευαίσθητων στοιχείων κάθε πολίτη. Θύμισε τις σχετικές υποθέσεις των εν κρυπτώ συνεργασιών της κυβέρνησης με τη σκοτεινή εταιρεία Palantir για τη διαχείριση της πανδημίας, η οποία μάλιστα αποδείχθηκε αποτυχημένη, καθώς και με τη Cisco για το σύστημα τηλεκπαίδευσης που παρουσίαζε συνεχώς προβλήματα και απέκλειε χιλιάδες μαθητές από τα μαθήματά τους. Θύμισε, ακόμα, τις υποθέσεις που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα κενά ασφαλείας στα ψηφιακά συστήματα του ΕΦΚΑ, του gov.gr και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εξέθεταν στο διαδίκτυο έγγραφα και στοιχεία των πολιτών. Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση φαίνεται τελευταία να έχει κάνει στροφή δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, έπειτα από τις συνεχείς Ερωτήσεις στη Βουλή και την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών στον δημόσιο διάλογο από την αντιπολίτευση και την κοινωνία των πολιτών.

Τέλος, ο Μάριος Κάτσης επανέλαβε ότι η ουσία βρίσκεται στη συνολικότερη και ενιαία διαχείριση της υπόθεσης του ανοίγματος του Τουρισμού και ως τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε να συζητείται. Για να μην επαναληφθούν τα περσυνά τραγικά λάθη με την απουσία ελέγχων και ιχνηλάτησης, τον αποτυχημένο αλγόριθμο EVA που έγινε τελικά όχημα να μην ζητούνται αρνητικά τεστ πριν την είσοδο της χώρας, την απουσία κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων και ενιαίας διαχείρισης στην Ευρώπη και στις σχέσεις με τρίτες χώρες. Για να μην έχουμε μια ακόμα αποτυχία, έπειτα από τις απανωτές του επιτελικού κράτους. 

Και έκλεισε την τοποθέτησή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέχουμε την στήριξή μας στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, αλλά κανένα πιστοποιητικό δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για μια ταξικά επικίνδυνη και διαχειριστικά ανίκανη κυβέρνηση».

Το βίντεο ολόκληρης της ομιλίας του Μάριου Κάτση:

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: