paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Φτάνοντας στο τελείωμα μιας ακόμα δύσκολης σχολικής χρονιάς λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Όλες και όλοι εσείς που καταβάλλατε προσπάθειες όλη τη χρονιά και καταφέρατε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της προετοιμασίας, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν η καραντίνα και η τηλεκπαίδευση, σας αξίζουν ήδη πολλά συγχαρητήρια. Μένουν λίγες ακόμα ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, στις οποίες θα χρειαστεί με αποφασιστικότητα, συγκέντρωση και ψυχραιμία να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία αυτή. 

Να γνωρίζετε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν δρόμοι που θα σας οδηγήσουν στην κατάκτηση των ονείρων σας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, να αποκτήσετε νέες εμπειρίες, να διευρύνετε τους πνευματικούς και κοινωνικούς σας ορίζοντες. Δεν είναι, όμως, η μόνη! Είναι απλά ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία της ζωής σας, στην οποία διαρκώς στο εξής θα γεννιούνται νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. 

Στην πορεία σας μέχρι τώρα, είχατε συμπαραστάτες τους άξιους εκπαιδευτικούς και γονείς σας, οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα σας και την επόμενη ημέρα να σας στηρίξουν, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε ανάγκη εσάς τους νέους, γιατί είστε εσείς που εκφράζετε τις νέες ιδέες και την πρόοδο, γιατί εσείς είστε το μέλλον της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τους νέους ανθρώπους και τους τεράστιους κόπους τους για μάθηση και ένταξη στην ενήλικη ζωή, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή με τις αυξημένες απαιτήσεις. Οφείλει να ακούει αυτά που έχουν να πουν και να κάνει το παν για να βρίσκει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματά τους και όχι να τους δημιουργεί περισσότερα. 

Έτσι, απευθύνω κι εγώ από τον θεσμική μου θέση έκκληση στην Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να σεβαστεί τους κόπους των παιδιών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και των οικογενειών τους, παίρνοντας πίσω την απόφασή της για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αναμένεται να αφήσει εκτός πανεπιστημίων περίπου 30.000 υποψηφίους. Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα ενάντια στους νέους μας, από την πιο αυταρχική και ανάλγητη Κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, ενάντια στη γενιά αυτή της πανδημίας που βίωσε τον εγκλεισμό και στερήθηκε τη δυνατότητα μιας φυσιολογικής κοινωνικής και σχολικής ζωής. 

Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστούμε μέχρι και την ύστατη στιγμή ώστε να καλυφθούν όλες οι 77.415 θέσεις σε ΑΕΙ που – υποκριτικά – έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας για να μη μείνει κανείς εκτός πανεπιστημίων λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, σε έναν αγώνα που οφείλουν να συμμετέχουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις.

Διότι η ευρεία πρόσβαση των νέων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πανεπιστημιακή μόρφωση, είναι μια κατάκτηση της δημοκρατικής παράδοσης στη χώρα μας. Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί όχημα ώστε η νέα γενιά να πρωταγωνιστεί, να πρωτοπορεί στις εξελίξεις, να διαμορφώνει ολοένα και καλύτερες κοινωνικές συνθήκες.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: