paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Πρόταση Νικόλα Κάτσιου για δημιουργία Γηροκομείου στις εγκαταστάσεις του πρ. ΚΕΓΕ στην Παραμυθιά

Πρόταση του Νικόλα Κάτσιου για δημιουργία Γηροκομείου στις εγκαταστάσεις του πρ. ΚΕΓΕ στην Παραμυθιά

Κύριε Δήμαρχε,

Πιστεύοντας βαθύτατα στους ακατάλυτους δεσμούς των αποδήμων των Δήμου Σουλίου με τον τόπο μας και στη βούλησή τους να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της περιοχής μας, θεωρώ σημαντικές τις ιδέες, τις προτάσεις, τη γνώση τους αλλά και τη στήριξη που μπορούν να παρέχουν στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του δήμου μας. Γι αυτό και προεκλογικά είχα προτείνει τη δημιουργία στο Δήμο Σουλίου ενός Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αποδήμων Δήμου Σουλίου, που θα αποτελούσε ένα μόνιμο δίαυλο αμφίδρομης, εποικοδομητικής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σουλίου και των απανταχού συμπατριωτών μας.

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην αξιοποιήσατε τη δυναμική που διαθέτει η αποδημία των συμπατριωτών μας και να μην τους δώσατε το ρόλο που πραγματικά τους αξίζει, όμως η παράταξη «Τόπος Αξιών» αναγνωρίζοντας ότι οι απόδημοι αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας, διατηρεί ζωντανό το δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους και μέσα από το διάλογο που κάνουμε μαζί τους, στηρίζουμε τις προτάσεις τους που έχουν κοινωνικό πρόσημο αλλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε σημαντική την πρόταση της Παραμυθιώτισσας κ. Άννας Κούρτη, Καθηγήτριας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του πρ. ΚΕΓΕ προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Γηροκομείου στο δήμο Σουλίου. Μάλιστα η κ. Άννα Κούρτη δεν έμεινε απλά και μόνο στην ανάδειξη της πρότασής της αλλά σε επαφές που είχε με τη διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑεξασφάλισε την καταρχήν θετική γνώμη του κρατικού φορέα στην κυριότητα του οποίου ανήκουν οι εγκαταστάσεις του πρ. ΚΕΓΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι για το ίδιο θέμα είναι σημαντική και η προεργασία που έχει γίνει από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Γεώργιο Καλόγηρο και τα μέλη του οργάνου, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της δημιουργίας Γηροκομείου στο δήμο Σουλίου, συνεισφέρουν στη σύνθεση της σχετικής πρότασης.

Πρόκειται για μια σημαντική πρόταση που θα στηρίξει τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και θα ικανοποιήσει μια κοινωνική ανάγκη για τους υπερήλικες συνδημότες μας. Δυστυχώς, είναι πολλές και στον τόπο μας οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το οικογενειακό περιβάλλον που φροντίζει άτομα της τρίτης ηλικίας, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε λόγω κοινωνικών, οικονομικών προβλημάτων ή προβλημάτων υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη φροντίδα που έχουν αναλάβει.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας ζητώ να μεριμνήσετε, ώστε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων να οριστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξετάσουμε διεξοδικά το πώς σε συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις θα αξιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη πρόταση προς όφελος των υπερήλικων συμπολιτών μας αλλά και συνολικά της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Ευ. Κάτσιος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τόπος Αξιών»

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: