paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συνελήφθη κτηνοτρόφος στο Ζερβοχώρι για βασανισμό ζώων

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά από δημοσίευση καταγγελίας στο Πρώτο Θέμα για παραμέληση και βασανισμό αγελάδων. Σήμερα στην μονάδα έγινε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία όπου βρήκαν υποσιτισμένες 4 αγελάδες από τις 40 που έχει η μονάδα, επιβλήθηκε πρόστιμο και αργότερα ο κτηνοτρόφος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφερόταν σε μία ανάρτηση που έκανε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατρίνα Τσάνταλη, που είναι και ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης «A Little Shelter», που ασχολείται με την περίθαλψη και υιοθεσία ζώων.

Η συγγραφέας έγραψε

«Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα τους. Είναι κάποιοι που με στόχο μόνο επιδοτήσεις, παίρνουν ζώα και …ποιος ασχολείται περαιτέρω; Συνήθως γίνεται έλεγχος.. Εδώ έλεγχος δεν γίνεται ΟΥΤΕ κατόπιν μήνυσης. Δικής μου μήνυσης. Παρότι υπάρχει διαδικασία, υπάρχει νόμος…
Δεν. Εφαρμόζεται. Τίποτα.

Την περασμένη Παρασκευή, έλαβα ένα προσωπικό μήνυμα στο inbox μου με τις εικονιζόμενες φωτογραφίες (& κάποιες επιπλέον) και πως ένα ολόκληρο χωριό «βρωμάει ψοφίμι». Ζώα που έχουν ιδιοκτήτη, πεθαίνουν από ασιτία και μένουν, όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από την μάνα γη. Η απάντηση της αστυνομίας (από την Δευτέρα που έχει καταθέσει ο δικηγόρος μας μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ηγουμενίτσας κατά του ιδιοκτήτη Φ.Ζ.) είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν. Ο δε προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας με τον κ. Κασσανδρινό, μας… κοροϊδεύει ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον κτηνοτρόφο. Μέχρι στιγμής, ο κτηνίατρος της Περιφέρειας δεν έχει ελέγξει ακόμη καμία από τις εικονιζόμενες αγελάδες. Η αστυνομία πάλι δεν βρίσκει λόγο να μεταβεί εκεί, παρότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για τον κτηνοτρόφο” ….

Μετά από αυτήν την ανάρτηση ξεσηκώθηκε σάλος, κάποιοι υπερασπίζονται τον κτηνοτρόφο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για το σύνολο των αγελάδων και ότι οι τροφές είναι πολύ ακριβές ενώ δεν επαρκεί και η τροφή για ελεύθερη βοσκή.

Όπως και να έχει υπήρξε επέμβαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και της εισαγγελίας και το θέμα πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: