Αύριο το πρωί, στις 11 θα γίνουν τα εγκαίνια της ιστορικής οικίας Λάμπρου Τζαβέλλα στο Σούλι.
Στην κατοικία του θρυλικού καπετάνιου θα επιστρέψουν μόνιμα τα ιστορικά κειμήλια δύο Σουλιώτικων οικογενειών στην πατρογονική τους γη. Του Λάμπρου Τζαβέλα και του Κίτσου Μπότσαρη, τα οποία θα εκτίθενται σε χώρους της κατοικίας που θα λειτουργήσει και ως ιστορικό μουσείο.
Η προσπάθεια αποκατάστασης της ιστορικής οικίας στην αρχική της μορφή, ξεκίνησε το 1985 με πρωτοβουλία του κ.Λάμπρου Τζαβέλα, Ταξ/χου ε.α. και 7ου κατά σειρά απoγόνου του Λάμπρου Τζαβέλλα.
Η τελική φάση αποκατάστασης των εσωτερικών χώρων, προκειμένου η ιστορική οικία των Τζαβελλαίων να είναι λειτουργική, έγινε το 2020.
Όλα τα έξοδα αναστήλωσης καλύφθηκαν από την οικογένεια Τζαβέλα, χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη απ’ οπουδήποτε όλα αυτά τα χρόνια.

More Stories
Δήμος Σουλίου: Προσοχή στη διέλευση του φαραγγιού στον Αχέροντα – πτώση λίθων
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Σουλίου Θανάση Ντάνη
Μεγάλη Πυρκαγιά σε Εξέλιξη κοντά στο Γαρδίκι – Μήνυμα 112