paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Διοργάνωση από την ΔΠΕ Θεσπρωτίας Διεθνικής Συνάντησης

Διοργάνωση της 3ης Διεθνικής Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση ως επικεφαλής, διοργάνωσε την 3η Διεθνική Συνάντηση Εργασίας (Transnational Project Meeting) που διεξήχθη από 1 έως και 3 Ιουνίου 2022 στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022. Το Πρόγραμμα συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας και έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών. 

Για το λόγο αυτό εκπαιδευτικοί και φορείς από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία συμμετείχαν στη 3η Διεθνική Συνάντηση Εργασίας με σκοπό να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα και να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες δραστηριότητες του σχεδίου .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, διοργανώθηκε Συνέδριο για τη Σχολική Μετάβαση όπου και παρουσιάστηκαν στο ευρύτερο κοινό τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο του σχεδίου S.T.E.P.. Εκπρόσωποι από κάθε χώρα-εταίρο ανέπτυξαν τις δημοφιλέστερες πρακτικές μετάβασης που εφαρμόζονται στα σχολεία τους και οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί στο τελικό προϊόν, το βιβλίο με τίτλο “Student Transition in Education Paths”. 

Επιπλέον, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Νομό Θεσπρωτίας, την ιστορία και τις ομορφιές του χάρη και στην πολύτιμη συνεισφορά των Δήμων Σουλίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, επισκέφτηκαν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς και το Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς καθώς και το 5ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Τέλος, οι εκπρόσωποι από κάθε χώρα συζήτησαν σχετικά με την ολοκλήρωση των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Προγράμματος και δεσμεύτηκαν για μελλοντικές συνεργασίες.   

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: