Τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επικαιρότητα, γίνεται αναφορά περί συνεργασιών των πολιτικών κομμάτων την επόμενή των εθνικών εκλογών.
Βέβαια κατά την άποψή μου αυτό είναι πολύ πρώιμο, αλλά βολεύει το κυβερνών κόμμα να το διατηρεί ως καθημερινό θέμα συζήτησης, για να μπορέσει να αυξήσει τα ποσοστά του.
Το ΠΑΣΟΚ με την νέα του ηγεσία μετά την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δεκεμβρίου, είχε όλο το χρόνο να βάλει τις βάσεις για ένα πραγματικό Σοσιαλιστικό κόμμα που να έχει ως βασικό συστατικό την στήριξη των αδυνάτων και τη στήριξη σε μία κοινωνία που νοσεί πολιτικά από τη λαίλαπα της δεξιάς.
Επίσης η νέα ηγεσία δεν προήλθε στην ουσία από τον Δεκέμβριο του 2021 αλλά από την προηγούμενη διαδικασία εκλογής του Προέδρου που όλα αυτά τα χρόνια γινότανε προετοιμασία ως μια πιθανή νίκη, όπως αυτό αποτυπώθηκε το Δεκέμβριο με ευρεία νίκη, σε όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα δεν είδαμε το καινούργιο δεν είδαμε τις θέσεις δεν είδαμε Σοσιαλιστικό προσανατολισμό πάρα μόνο κάποιες λέξεις όπως “σοσιαλδημοκρατία ” αυτό για εμένα μου δείχνει ανέτοιμοι, χωρίς πυξίδα, χωρίς θέσεις, όπως γίνετε αποτύπωση στη διαδικασία προετοιμασίας του συνεδρίου.
Η νέα ηγεσία είκοσι ημέρες πριν το συνέδριο και δεν άνοιξε τα χαρτιά της ακόμη για συνέδρους νομαρχιακές επιτροπές, κεντρική επιτροπή κτλ.
Δημοσιογραφικες πληροφορίες αναφέρουν ότι εσκεμμένα γίνεται να αιφνιδιάσει τους κομματικούς αντιπάλους.
Ποιους αντιπάλους;
Φαντάσματα δεν υπάρχουν.
Καμία εσωτερική σύγκρουση πάρα μόνο πολιτικό πολιτισμό και στήριξη από τον Γ.Παπανδρέου εν λευκό στον νέο Πρόεδρο.
Ο νέος πρόεδρος πρέπει να διαβάσει το πολιτικό παρελθόν του κόμματος.
Να φέρει στη μνήμη του το κόστος της συγκυβέρνηση του Βενιζέλου με τη ΔΕΞΙΑ και με την καταγραφή των τότε εκλογών να έχει ποσοστό στο 4%.
Μπορεί αυτό να ξανασυμβεί??
Κατά την άποψή μου, ΟΧΙ.
Αλλά τα παιδιά του πολιτικού σωλήνα μπορεί να εφεύρουν άλλη ανάγνωση και να πούνε, Ναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Φυσικά τότε θα είναι το οριστικό τέλος αυτού του κόμματος.
Μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με την αριστερά με ένα, δύο ή και τρία κόμματα??
Κατά την άποψή μου θα έλεγα ΝΑΙ μπορεί, σε ένα πολιτικό πλαίσιο σύγκλισης σε μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναδείξει τα πραγματικά γεγονότα που θα αποφέρουν τις απαραίτητες ενέργειες και να καταστεί σαφές ότι η μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση να έχει ως βάση την νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης ως πρώτο κόμμα.
Επειδή ακόμη χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ( κακώς κατ εμέ) θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της νέας ηγεσίας.
Με αφορμή αυτού του Κειμένου μου,θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, όσο αναφορά την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας ότι ΔΕΝ θα θέσω καμιά υποψηφιότητα στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ούτε ως μέλος της Νομαρχιακής ούτε ως συνεδρος αλλά ΟΥΤΕ ως υποψήφιος Βουλευτής.
Το ξεκαθαρίζω αρχής εξ` αρχής για να μην υπάρχουν διάφορες παρερμηνείες.
Βέβαια να συμπληρώσω επίσης αυτό που συμβαίνει πιθανόν σε όλους τους Νομούς της Ελλάδος έτσι και στη Θεσπρωτία υπάρχουν οι προεδρικοί και αυλικοί που μοιράζουν θέσεις και υποσχέσεις.
Δεν είχα την ατυχία να βρίσκομαι ποτέ σε αυτή τη θέση.
Όσο δεν αφήνουν τα φαντάσματα που δεν υπάρχουν, τόσο η συρρίκνωση της βάσης θα είναι ορατή και πάλι.
Ο χρόνος θα δείξει!!
Καλή επιτυχία στους υποψήφιους που έχουν δεσμούς και συναλλαγές με τη Δεξιά !!
Οι θέσεις που υπηρετούν οι κομματικοί “ογκόλιθοι ” πρέπει να είναι θέσεις που να εκφράζουν την κοινωνία και όχι το προσωπικό τους “βόλεμα”
Καλή επιτυχία!
More Stories
Κυριακή 24/11: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εκλέγει νέο πρόεδρο
Με Πάσχο και Κώστα βρέθηκε στην περιοδεία του στην Παραμυθιά ο Λάμπρου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Ανακοίνωση των συντονιστών