paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αρχική » Ο Θωμάς Οικονόμου για την χειροθεσία του ιερέα Ηλία Μάκου

Ο Θωμάς Οικονόμου για την χειροθεσία του ιερέα Ηλία Μάκου

ΑΞΙΟΝ     ΚΑΙ     ΔΙΚΑΙΟΝ

Πρόσφατα έλαβε χώρα σύμφωνα με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τελετουργία η χειροθεσία  σε πρωτοπρεσβύτερο  του ιερέα εφημέριου  ενορίας του Ι.Ν Αγίου Μηνά Κεστρίνης  , Ηλία Μάκου  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Παραμυθιάς, Γηρομερίου, Φιλιατών και Πάργας  κ.κ Σεραπίωνα.

Η χειροθεσία  σε πρωτοπρεσβύτερο αποτελεί απονομή οφφικίου-αξιώματος σε έγγαμους κληρικούς  του δεύτερου βαθμού  ιεροσύνης προς τους οποίους ο επιχώριος μητροπολίτης  απονέμει τιμητικά  τον σταυρό  και το  επιγονάτιο.

Η χειροθεσία  σε πρωτοπρεσβύτερο  του π. Ηλία Μάκου  ευσεβούς κληρικού  , έγκριτου  θεολόγου  αλλά και καταρτισμένου νομικού που τον χαρακτηρίζει η ταπεινοφροσύνη  , το ιερατικό ήθος , ο πειθήνιος  κηρυκτικός λόγος , το ανιδιοτελές  φιλανθρωπικό του έργο  και τέλος η σοβαρή  και διακεκριμένη ενασχόλησή του με την αρθρογραφία  και τη δημοσιογραφία ποικίλων θεμάτων της επικαιρότητας  θεολογικού , κοινωνικού , ιστορικού  και εν γένει ιστορικής φύσεως θεμάτων, αποτελεί άξια και δίκαιη απόφαση  του τοπικού ιεράρχη μας κ.κ Σεραπίωνα. 

Αυτά τα έμφυτα χαρίσματα και τις αρετές  διέκρινε και διέβλεψε  με την δέουσα  διορατικότητα και αντικειμενικότητα  ο σεπτός Μητροπολίτης μας κ.κ Σεραπίων  και τον χειροθέτησε   σε πρωτοπρεσβύτερο  γεγονός που αποτελεί   τιμητική διάκριση ,ηθική επιβράβευση και εγκαρδίωση για τον  τιμηθέντα π. Ηλία πολυδρασίτη και Πολυδροσίτη εκ καταγωγής και όχι μόνο. 

Έχω την εδραία πεποίθηση ότι ο εκκλησιαστικός τίτλος  τιμής που του απονεμήθηκε  άξια και δίκαια , θα εκληφθεί  από τον  π. Ηλία  ως επιπλέον φορτίο ιερατικής προσφοράς  και μείζονος θετικής απόδοσης  στο ποίμνιό του και στο κοινωνικό σύνολο  γιατί  είναι συνηθισμένος  να ανεβαίνει αγόγγυστα  στις πνευματικές «κορφές» και στα «ψηλώματα»  ,ως άλλος σύγχρονος προφήτης Ηλίας.  

Εύχομαι ολόψυχα καλή πρωτοπρεσβυρία στον π. Ηλία Μάκο  και ζητώ  την  συγχώρεσή του  γιατί γνωρίζω ότι  αυτή η αρθρογραφία  προσκρούει στην εγνωσμένη σεμνότητά του , την οποία παραβίασα  ηθελημένα, γιατί έκρινα ότι αυτή η δημοσίευση  και άξια και δίκαιη είναι.- 

Παραμυθιά:  08-08-2024

ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: