Του σεφ Αλέξανδρου Μεϊδάνη
Το ταρτάρ μοσχάρι είναι μια ελαφριά και γευστική συνταγή, όπου το φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκόβεται και αναμειγνύεται με αρωματικά συστατικά, Είναι ιδανικό για να σερβιριστεί ως ορεκτικό, προσφέροντας μια δροσερή και εκλεπτυσμένη γεύση.
Tartare μοσχάρι παστιτσάδα

Υλικά:
120γρ μοσχάρι φιλέτο κομμένο ταρτάρ
60γρ σάλτσα ντομάτα κρύα
1γρ κανέλλα
1γρ πιπέρι μαύρο
4γρ αλάτι
1γρ γαρίφαλο
1γρ μοσχοκάρυδο
1γρ κύμινο
15γρ σκόρδο πάστα
Σχοινόπρασο
Πράσο
Αποξηραμένο κρεμμύδι
3 Νιοκι τηγανισμένα
Ζύμη Νιοκι
Τηγάνισμα 180C-2-3′
400γρ πατάτα ψίχα ψημένη
70γρ αλεύρι γοχ
7γρ αλάτι
2 κρόκοι
65γρ σιμιγδάλι ψιλό για ζύμωμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο ταρτάρ, μαρινάρουμε με την σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το σχοινόπρασο. Στήνουμε σε ένα πιάτο ρηχό και βάζουμε τα Νιοκι αφού τα τηγανίσουμε, το πράσο Με το απηραμενο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Για το Νιοκι ψήνουμε τις πατάτες και ξεφλουδίσουμε, ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και κόβουμε σε μέγεθος 2-3εκ και τηγανίζουμε.
Στην κουζίνα του Αλεξάνδρου Μεϊδανη, η ποιότητα των πρώτων υλών συναντά την σύγχρονη τεχνική της μαγειρικής τέχνης, κάνοντας τον έναν από τους πιο υποσχόμενος σεφ της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής.
Έχοντας πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, ο σεφ Αλέξανδρος Μεϊδανης έχει καταφέρει να συνδυάσει την παράδοση με την σύγχρονη μαγειρική. Η πορεία του τον έχει οδηγήσει σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς, με εμπειρία σε νησιά των Κυκλάδων καθώς και σε χώρες όπως την Γαλλία, το Ντουμπάι, και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε πολυτελή ξενοδοχεία στο νησί της Σαντορίνης προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
More Stories
Όμορφες πινελιές στην Παραμυθιά! Ένας δήμαρχος κρίνεται και απ΄ τις λεπτομέρειες!
Ίσια δικαιώματα: άλλη μια παράσταση αύριο στο ΦΑΟΣ
Δήμος Σουλίου: Ανακοίνωση για καθαρισμό οικοπέδων