paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Άρθρο: Η Πέρδικα χρειάζεται μια δημοτική αρχή με όραμα

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Αναστάσιου Ρούση

Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Ηγουμενίτσας

Η Πέρδικα χρειάζεται μια δημοτική αρχή με όραμα

Στις μέρες μας η ολοένα και αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη επιτάσσει την δημιουργία συνθηκών οι οποίες θα μετατρέπουν το τουριστικό προϊόν σε βιώσιμο χρονικά και αποδοτικό οικονομικά.

Η σταθερή άνοδος των αφίξεων στην Πέρδικα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το πλήθος των ιδιωτικών τουριστικών επενδύσεων, επιζητά από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, επενδύσεις.

Ως βάση θεωρείται η επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης στην Πέρδικα κατ’ αποκλειστική προτεραιότητα. Η αδράνεια ετών στο ζήτημα αυτό έχει στοιχίσει στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι παραθεριστές τις βασικές υποδομές και αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για μία επίσκεψη. Με την επίλυση του ζητήματος της υδροδότησης σειρά έχουν αναπτυξιακά έργα προστιθέμενης τουριστικής αξίας. Το πάρκο του Αγίου Αθανασίου, το οποίο είχε καταστραφεί από μια σφοδρή καταιγίδα, παραμένει σχεδόν μη επισκέψιμο, παρόλο που περιλαμβάνεται στο κονδύλιο μελέτης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ηγουμενίτσας εδώ και πολλά χρόνια.

Το κονδύλιο αυτό φυσικά δεν έχει μετατραπεί ποτέ από υπόσχεση σε πράξη. Η δημιουργία ενός πάρκου φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα, δημιουργεί μία εξαιρετικά αποδοτική τουριστική ατραξιόν και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά ως προς το εισόδημα της περιοχής. Η μελέτη είναι απαραίτητη καθώς αποτελεί την προϋπόθεση για την χρηματοδότηση του σε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί. Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες τουριστικής ανάπτυξης για την Πέρδικα σε ένα εντελώς ξεχωριστό τομέα. Επιπρόσθετα, σε αυτό το έργο θα μπορούσε να ενταχθεί ένας ποδηλατόδρομος από το Καραβοστάσι έως τον Άγιο Αθανάσιο, πράγμα που θα αποτελούσε εκτός από μία επένδυση προς την στρατηγική βιώσιμης κινητικότητας που ακολουθεί ο Δήμος, ένα έργο ανάπτυξης τόσο για αμιγώς ποδηλατικούς τουρίστες, όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής. Ακόμη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το δασάκι που υπάρχει στον οικισμό Πέρδικας και να μετατραπεί σε ένα πάρκο αναψυχής ή έστω ένα παραθεριστικό μονοπάτι.

Όλα αυτά θα εξασφάλιζαν εναλλακτικές δραστηριότητες για τις τουριστικές μονάδες της περιοχής πράγμα που τόσο επιζητούν.

Για την πραγμάτωση των παραπάνω η Πέρδικα χρειάζεται μια δημοτική αρχή με όραμα που να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της και να ακούει τη φωνή της. Σε κάθε προοδευτική πρόταση που εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, θα είμαστε εκεί, έτοιμοι να αναβαθμίσουμε τη ζωή στον τόπο που αγαπάμε.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: