paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Άρθρο: Προεκλογικά μας χαϊδεύουν, μετά μας ξεχνάνε

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική” στο φύλλο Οκτωβρίου

Προεκλογικά μας χαϊδεύουν, μετά μας ξεχνάνε

Ένα παράπονο εισπράττουμε από πολίτες του δήμου Σουλίου, ιδιαίτερα από τα χωριά. Και το παράπονο τους είναι ότι νιώθουν σαν να είναι «ξεχασμένοι», όχι μόνο από την δημοτική αρχή αλλά και από την αντιπολίτευση.

Περιμένουν, πιο πολύ από τους επικεφαλής, να έχουν μια επαφή μαζί τους ώστε να μεταφέρονται τα προβλήματα των χωριών στην δημοτική αρχή.

Βέβαια υπάρχουν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, αλλά, για να έχουμε την έκφραση μιας τέτοιας ανάγκης μάλλον δεν καλύπτουν, τουλάχιστον πολλοί από αυτούς, τον ρόλο που έχουν επωμιστεί.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους, εξαντλούν τον ρόλο τους στην συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια.

Όμως, τον τόνο τον δίνει πάντα αυτός που έχει την εξουσία. Κατά την γνώμη μας η δημοτική αρχή θα ήταν καλό να εφαρμόσει την πρακτική που έχει ο γειτονικός μας δήμος, αυτός της Πάργας.

Όπου ο εκεί δήμαρχος, κ. Ζαχαριάς, πηγαίνει προγραμματισμένα στα χωριά όπου συναντιέται με τους κατοίκους και συζητά μαζί τους τα προβλήματα.

Γνωρίζουμε, ότι ο δήμαρχος Σουλίου, πάντα έχει ανοιχτές τις πόρτες στους δημότες, αλλά εμείς προτείνουμε κάτι πιο μεθοδικό, και μια διαφορετική νοοτροπία.

Μια προγραμματισμένη και μεθοδική επαφή – συνεδρίαση σε κάθε τοπική κοινότητα θα δημιουργήσει και την κουλτούρα της συμμετοχής στα κοινά.

Ο πολίτης θα πρέπει να εκφράζει την άποψη του και αυτή η άποψη θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψην (όχι απαραίτητα να υιοθετείται) στις αποφάσεις. Φυσικά, για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό, πολλές φορές είναι απαραίτητο για το συνολικό καλό του δήμου, οι αποφάσεις να είναι αντίθετες από αυτό που πιστεύουν ως καλό κάποιοι.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: