paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Άρθρο: Τα μακαρόνια τα άβραστα – τα καρπούζια τα παραγινομένα και ο Β. Γιόγιακας

Του Λεωνίδα Ταφέκη

ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΑ ΑΒΡΑΣΤΑ – ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΙΝΟΜΕΝΑ &  Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Όπως είναι σε όλους γνωστό η κοινωνική πολιτική στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκείται και προσφέρεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, προς όλες τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που τις δικαιούνται, μέσω των θεσμικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ( Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΚΑΠΗ κ.λπ. ). Τις εν λόγω δραστηριότητες ακολούθησαν εν πολλοίς και οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου Φιλιατών και έως τώρα λειτουργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Η παρούσα Δημοτική Αρχή πρόσθεσε το κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο [ το οποίο πλέον δεν λειτουργεί ) και κατήργησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Στο παρών κείμενο θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, που προσφέρει διατροφικά είδη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε άλλους συμπολίτες μας που τα δικαιούνται βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Οι συμπολίτες μας που εντάσσονται στις εν λόγω καταστάσεις λαμβάνουν διατροφική ενίσχυση, αρκετές φορές τον χρόνο, σε είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνονται από χορηγούς , επιχειρήσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα. Από τι φαίνεται όμως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, λόγω και της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης της τελευταίας δωδεκαετίας δεν δύναται να καλύψει επαρκώς τους ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας που χρειάζονται την στήριξή του.

Υποτίθεται βέβαια, ότι τις αρνητικές επιπτώσεις των εν λόγω κρίσεων θα τις περιορίσουν  και θα τις εξαλείψουν τα Δημοτικά και Κυβερνητικά αναπτυξιακά σχέδια που προγραμματίζουν οι αρμόδιοι φορείς για την κάθε περιοχή. Στην πραγματικότητα όμως, διογκώνεται η ανεργία και  επέρχονται αρνητικές μειώσεις στα εισοδήματα των συμπολιτών μας, ενώ η Δημοτική μας Αρχή, την τελευταία διετία, σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με τις συνεχείς αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, τις υπερβολικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του νερού και  με τα κλεισίματα των δημοτικών υπηρεσιών ( Ξενώνας, Σφαγείο κ.λπ. ) που συντροφεύουν εκκωφαντικά την εξάλειψη των λοιπών δημοσίων υπηρεσιών ( Υποθηκοφυλάκειο κ.α. ) και ιδιωτικών φορέων ( Τράπεζα Πειραιώς κ.λπ. ).

Επιφανή στελέχη της παρούσας Δημοτικής Αρχής προσπαθώντας να περισώσουν τις αρνητικές για αυτούς πολιτικές εξελίξεις που σύντομα θα τους θέσουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου, εξασκούνται σε διατροφικές εξορμήσεις στις οποίες ο ένας προσφέρει άβραστα μακαρόνια και ο άλλος καρπούζια παραγινομένα για να σώσουν οτιδήποτε τους σώζεται.

Παράλληλα υπόσχονται νέους αναπτυξιακούς παραδείσους στα επόμενα τριάντα χρόνια που πιστεύουν ότι, μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία παίρνοντας την ψήφο των συμπολιτών μας με ψευδείς, αναποτελεσματικές και αβάσιμες υποσχέσεις. Όμως και μόνο το γεγονός ότι, αναγκάζονται να μοιράζουν οι ίδιοι μακαρόνια που δεν χωνεύονται με τίποτα όσο και αν βράσουν και καρπούζια τόσο παραγινομένα που δεν τρώγονται με τίποτε, δείχνει και το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας τους καθώς και τον ξεπεσμό της αυτοδιοικητικής πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής. Εύλογα θα αναρωτηθείτε για το τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Β. Γιόγιακα.

Μα προφανώς είναι αυτός που άκριτα υποστηρίζει όλες τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές και δημοτικές πολιτικές που οδηγούν τον Δήμο μας στο περιθώριο των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στον Νομό μας. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι, εάν συνεχίσει έτσι ο κ. Γιόγιακας θα αναγκαστεί να μαζέψει όλες τις εναπομείναντες υπηρεσίες του Δήμου μας δίπλα από τον τόπο κατοικίας του για να προλάβει στα επόμενα τριάντα χρόνια να στηρίξει και να διεκπεραιώσει όλες τις μεγαλεπήβολες αναπτυξιακές πολιτικές που υπόσχεται χωρίς φειδώ και χωρίς ντροπή η αναποτελεσματική και αναξιόπιστη Δημοτική μας Αρχή.

Δεν είναι δική μας ευθύνη για το τι πράττει ο κ. Γιόγιακας. Ένα όμως είναι βέβαιο ότι, εάν εξακολουθήσει την απόλυτη ταύτισή του με την παρούσα Δημοτική Αρχή πολλή συντομότερα από αυτούς θα απωλέσει τον βουλευτικό και πολιτικό  του βίο. Φημολογείται έντονα ότι, το ίδιο επιτυχημένο, κατά τον ίδιο, μοντέλο κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής πρόκειται να ακολουθήσει και για την περιοχή του Δήμου Σουλίου. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου προτίθεται να παρακάμπτει και να επιλύει στο άψε σβήσε τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται στις διαδικασίες υλοποίησης των αναπτυξιακών πλάνων της εν λόγω περιοχής.

Ανασκουμπωθείτε, το τέλος όλων αυτών των πολιτικών και των προσώπων που τις εκφράζουν πλησιάζει στη λήξη του.

Συσπειρωθείτε, αντισταθείτε, καταθέστε τις απόψεις σας και προετοιμαστείτε με την ψήφο σας να στείλετε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που με τις πολιτικές τους ερημοποίησαν τον Δήμο μας, στο σπίτι τους.

Με εκτίμηση 

Ο συμπατριώτη σας 

Λεωνίδας Ταφέκης.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: