paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Άρθρο του Λεωνίδα Ταφέκη: Ακούει κανείς;

Α Κ Ο Υ Ε Ι   Κ Α Ν Ε Ι Σ…;;;

Τη Διοίκηση του Ελληνικού κτηματολογίου ευχαριστεί, σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός Βουλευτής κ. Βασίλης Γιόγιακας, επειδή στις 24 Νοεμβρίου 2021, ξεκινά την λειτουργία του το Νέο Υποκατάστημα του Εθνικού Κτηματολογίου { Ε. Κ. } που θα εδρεύει στην Ηγουμενίτσα στο οποίο συγχωνεύονται τα ξεχωριστά έως σήμερα Υποθηκοφυλακεία Φιλιατών και Παραμυθιάς. Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ., που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης { Β 50-45/1-11-2021 }, στο οποίο μεταξύ των άλλων προβλέπεται οι υπάλληλοι των Υποθηκοφυλακείων Παραμυθιάς και Φιλιατών να απασχολούνται στο Υποθηκοφυλάκειο της Ηγουμενίτσας. Αυτό ισχυρίζονται ότι γίνεται επειδή οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν μπορούν να βρουν ούτε να υποχρεώσουν τους εν λόγω απασχολούμενους να εργαστούν στις έδρες των Υποθηκοφυλακείων Φιλιατών και Παραμυθιάς. Οπότε και αυτοί επέλεξαν απλά να κλείσουν τις εν λόγω Υπηρεσίες και να τις μεταφέρουν, έτσι απλά στην Ηγουμενίτσα επιλέγοντας τον οριστικό ενταφιασμό των εν λόγω Υπηρεσιών που έως πριν λίγο καιρό λειτουργούσαν απρόσκοπτα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών. Στο Δήμο Φιλιατών υπάρχει και η συναίνεση, για τον εν λόγω εγχείρημα, της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου στο τελευταίο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο. Στο εν λόγω Συμβούλιο ο κ. Σπύρος Παππάς προέβλεψε και την μελλοντική μετατροπή του Οικοτροφείου Φιλιατών σε Γηροκομείο. Όπως λοιπόν μπορεί να κατανοήσει ο κάθε συμπολίτης μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί χωρίς αντίδραση, τον ενταφιασμό  των έως τώρα υπαρχόντων θεσμών που μας εξυπηρετούσαν απρόσκοπτα, και μάλιστα να προσθέτει και την δική της υπογραφή στο κλείσιμο του Δημοτικού Σφαγείου Φιλιατών, των Δημοτικού Ξενώνα Φιλιατών καθώς και στον ενταφιασμό των υπολοίπων Ξενώνων Μηλέας Λια κ.λπ. που λειτουργούσαν κανονικά όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου μας,  Μη μας φανεί περίεργο, με την υφιστάμενη αδράνεια της Δημοτικής μας Αρχής, εάν με την έλευση του νέου έτους ( 2022 ) μας ζητήσουν να ευχαριστήσουμε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας γιατί θα εξακολουθήσει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες της από το Υποκατάστημα της στην Ηγουμενίτσα και έτσι δεν θα χρειάζεται να μετακινούμαστε στα Ιωάννινα για να παίρνουμε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό μας.

Επειδή από την παρούσα Δημοτική Αρχή τους υφιστάμενους δημοτικούς συνδυασμούς και την ανεκδιήγητη Τοπική Κοινότητα Φιλιατών δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα, μένει να ρωτήσουμε τις Κομματικές Τοπικές Οργανώσεις της Ν. Δ. του ΚΙΝ.ΑΛ του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. που εδρεύουν στην πόλη των Φιλιατών καθώς και τις Νομαρχιακές Οργανώσεις των εν λόγω κομμάτων που εδρεύουν στην Ηγουμενίτσα, εάν συμφωνούν με τις εν λόγω αποφάσεις που ενταφιάζουν οριστικά τις όποιες προοπτικές ανάκαμψης του δήμου Φιλιατών και εν μέρει τις προοπτικές ανάκαμψης  του Δήμου Σουλίου, ο οποίος από τι φαίνεται προδιαγράφεται να ακολουθήσει την δική μας πορεία.

Καιρός να ξεφύγουμε από τις αυταπάτες μας και να αγωνισθούμε όλοι σθεναρά για την απομάκρυνση από την διοίκηση του Δήμου μας της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή καθώς και στην απαλλαγή από την συμπεριφορά και την νοοτροπία που αυτή έχει ενσταλάξει  στους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς που χωρίς αντίδραση παρακολουθούν αποσβολωμένοι την ερημοποίηση και την ατερμάτιστη πτώση του Δήμου μας που λειτουργεί πλέον ως παράδειγμα  προς αποφυγή για τους υπόλοιπους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση 

Ο συμπατριώτης σας 

Λεωνίδας Ταφέκης

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: