paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αισιόδοξοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία – Στήριξη από τον Αλέκο Παπαδόπουλο (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου, παρουσία του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου, έδωσαν σήμερα το απόγευμα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία. Οι τρεις υποψήφιοι, Χρήστος Κάτσιος, Μάγδα Τάτση και Αγγελική Μέμμου στις εισαγωγικές τους ομιλίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Θεσπρωτίας, έκαναν κριτική στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσαν αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό.

Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος σε δήλωση του στο τέλος της συνέντευξης είπε ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά καλό αλλά έχει μια μοναδικότητα με πολιτική συγκρότηση και του έκανε εξαιρετικά καλή εντύπωση και ελπίζει ότι θα το εκτιμήσουν οι ψηφοφόροι και θα είναι η αρχή για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ.

Οι τρεις βουλευτές απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων επανέλαβαν τις θέσεις του κόμματος για πιθανές συνεργασίες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Επίσης τόνισαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνεργασία με αρχηγούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρώτη ερώτηση για το τι εννοούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει δυνατότερο και αν αυτό έχει και κυβερνητικό στόχο η κ. Μέμμου απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα κυβερνητικό και όχι διαμαρτυρίας. Για την συνεργασία ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση υπάρχει τρεις προϋποθέσεις, διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, να γίνουν προγραμματικές συγκλίσεις και να μην είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας.

Στην επόμενη ερώτηση για το εφικτό ποσοστό σε τοπικό επίπεδο και για το τι εισπράττουν στις περιοδείες από τους πολίτες η κ. Τάτση απάντησε ότι ο πρώτος στόχος είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2019. Όσο για τις αντιδράσεις των πολιτών, είπε ότι τους υποδέχεται και τους αγκαλιάζει με ενδιαφέρον. Οι πολίτες θέλουν αλλαγή, έχουν παράπονα από την ερημοποίηση της Θεσπρωτίας, ζητάν νέες θέσεις εργασίας.

Στην συνέχεια τέθηκε το ερώτημα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά με ποιον ταιριάζει το ΠΑΣΟΚ και τελικά μπορεί να συνεργαστεί με την ΝΔ όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και ο κ. Ανδρουλάκης άφησε ανοιχτό το θέμα ποινικών ευθυνών του πρωθυπουργού. Ο κ. Κάτσιος δεν έδωσε σαφή απάντηση στο πρώτο σκέλος της ερώτησης και επικεντρώθηκε στο δεύτερο σκέλος επαναλαμβάνοντας ότι μια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό, αλλά ούτε με τον κ. Τσίπρα.

Η προσωπική μας άποψη είναι ότι η συνέντευξη θα έπρεπε να είχε δυνατότητες πέρα από την μία ερώτηση ανά δημοσιογράφο και να μην γινόταν σε στενά χρονικά όρια που επιβλήθηκαν στον χώρο λόγω και επόμενης εκδήλωσης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνέντευξη αλλά και την δήλωση του κ. Παπαδόπουλου:

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: