paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για την απεργία

16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Απαιτούμε Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας!

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ πλ. Δημαρχείου

Στις 16 Ιούνη η κυβέρνηση θέλει να  ψηφίσει το αντεργατικό τερατούργημα. Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, έχουνε κάθε λόγο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην περάσει το  νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας! Η 16η Ιούνη, πρέπει να αποτελέσει συνέχεια της εργατικής-λαϊκής πάλης, κόντρα σε κάθε άποψη για αποκλιμάκωση του αγώνα, κόντρα σε κάθε αποδοχή του «αναπόφευκτου» της ψήφισης.

Ενάντια στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες και ενώ το νομοσχέδιο είχε φτάσει στη Βουλή, αγνοώντας τις μαζικές αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας την 10η Ιούνη, αρνήθηκαν να κηρύξουν νέα πανεργατική απεργία, δρώντας σαν κατοικίδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης. Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι εχθροί του εργατικού κινήματος. Οι αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου και η διάθεσή τους να απεργήσουν ανάγκασε την ΑΔΕΔΥ να μετατρέψει τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία!

Προσπερνώντας την υπονομευτική στάση του ΠΑΜΕ, που προσπαθεί να «ξεπλύνει» την ακύρωση δεκάδων απεργιακών αποφάσεων μαζικών φορέων για την απεργία της 3ης Ιούνη. Ξαφνικά, το ΠΑΜΕ «ανακάλυψε» τη δυνατότητα των σωματείων να κηρύσσουν απεργία, χωρίς την άδεια της ΓΣΕΕ! Απεργία που παίρνεται σε πολλά σωματεία χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς προγραμματισμό συνέχισης, σε μια προσπάθεια οικοδόμησης αγωνιστικού προσωπείου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουνε όλες τις φωνές «αναχώρησης» από το στόχο για την ανατροπή των μέτρων. Οι θέσεις ότι το νομοσχέδιο «δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη», «θα μείνει στα χαρτιά» ή «θα ακυρωθεί από μια άλλη κυβέρνηση» είναι απόψεις διαφυγής από τη μάχη, σκορπούν την σύγχυση και την ηττοπάθεια, αποδέχονται από τώρα ως δεδομένη την ψήφιση του νόμου, υποβαθμίζουνε το στόχο των κινητοποιήσεων. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτρέπει την ψήφιση των αντεργατικών νομοσχεδίων, και ακόμα να τα ανατρέπει μετά την ψήφισή τους, και με αυτό το αίτημα πρέπει να κατέβει στο δρόμο: την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μέτρων.

Εν όψει των κινητοποιήσεων της 16ης Ιούνη:

• Απαιτούμε από τα Σωματεία και κάθε μαζικό φορέα να καλέσουνε Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουνε απεργιακές αποφάσεις. Δεν αποδεχόμαστε τη μη συμμετοχή της βάσης των Σωματείων.

• Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στο λαό.

• Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: