paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αντίθετος ο σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Παραμυθιάς με τις συγχωνεύσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Παραμυθιά, 12/10/2021

Θέμα: «Συγχώνευση τμημάτων»

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε συγχώνευση τμημάτων στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα σχολεία πανελλαδικά. Η απόφαση αυτή είναι άδικη και αντιπαιδαγωγική, καθώς η συγχώνευση θα  προκαλέσει σειρά προβλημάτων και θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Καταρχάς παιδαγωγικοί λόγοι δεν συνάδουν με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Τα παιδιά έχουν ήδη δημιουργήσει παρέες και φιλίες, έχουν γνωρίσει τους καθηγητές τους και έχουν ξεκινήσει τη μαθησιακή διαδικασία στο συγκεκριμένο περιβάλλον που θα χρειαστεί να αλλάξει. Αυτό θα τους δημιουργήσει αναστάτωση και καθυστέρηση στην προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες. Να λάβουμε υπόψιν πως  τα παιδιά προέρχονται από τηλεκπαίδευση σχεδόν δύο ετών  που τα έχει αποσυντονίσει με αποτέλεσμα  να μην μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την παράδοση των μαθημάτων, η οποία θα επιβαρυνθεί περαιτέρω με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.

Το σχολείο μας στεγάζεται σε εξαιρετικά επιβαρυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις. Η Διεύθυνση του σχολείου μας ωστόσο έχει μεριμνήσει ώστε τα παιδιά αυτή τη στιγμή να κάθονται μόνα τους σε κάθε θρανίο,  ενώ με την σύμπτυξη και επειδή δεν χωρούν άλλα θρανία στις αίθουσες,  θα αναγκαστούν να κάθονται ανά δύο. Κατά συνέπεια αυτός ο  συνωστισμός των παιδιών  εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών (τα οποία τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας με τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών), ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες COVID-19 καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα εδώ και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται αδιακρίτως στις νεαρές ηλικίες. 

Να σημειωθεί ότι στο δικό μας σχολείο όλες οι ειδικότητες επαρκούν και καλύπτουν όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών. Η τυχόν συγχώνευση θα δυσχεράνει τόσο το έργο των εκπαιδευτικών όσο και την πρόοδο των μαθητών και θα οδηγήσει μελλοντικά σε υποβάθμιση και αποδυνάμωση του σχολείου μας, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή της περιφέρειας.

Απαιτούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση σύμπτυξης των τμημάτων. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν θύματα των αριθμών  και των λογισμικών.  Καλούμε κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο παράγοντα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαθητών ώστε να εξασφαλίσουμε κατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες για τα παιδιά μας.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Φίλη Αντιγόνη

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: