paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: “Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ευθύνονται για αυτό που συνέβη”… 

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

“Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ευθύνονται για αυτό που συνέβη”… 

Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τις καταστροφικές συνέπειες των καιρικών φαινομένων σε χωριά της Παραμυθιάς και την ανυπαρξία του τοπικού κράτους για στήριξη (με τη σημασία της λέξης και όχι με εθιμοτυπικές επισκέψεις) των πληγέντων. 

  Για πολλοστή φορά παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια να πλημμυρίζει ο κάμπος της Βρυσέλας με αποτέλεσμα να χάνονται παραγωγή και δεντρα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

  Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην πόλη της Ηγουμενίτσας  άλλα και στα περίχωρα  δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο τη ζωή τους.

  Ελάχιστα έργα διάσπαρτα, χωρίς σχεδιασμό που δεν προσφέρουν οριστική λύση. Ενώ συχνά οι φυσικές καταστροφές παρουσιάζονται ‘ανεξέλεγκτες ‘ χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης. Τα κονδύλια που δαπανώνται δήθεν για την αντιπλημμυρική προστασία πηγαίνουν κυρίως σε έργα εγκιβωτισμού των ρεμάτων και τσιμεντοποίησης και σε κυκλώματα «ημέτερων» προμηθευτών  της Περιφέρειας και των Δήμων, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που δήθεν λύνουν. 

Απαιτούμε μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της αντιπλημμυρικής προστασίας, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, που θα οδηγήσει σε ένα συνολικό σχέδιο αποκατάστασης των φυσικών ρεμάτων και του συνόλου της λεκάνης απορροής τους και όχι στα σημειακά και αποσπασματικά έργα ανά Δήμο με βάση τις τεχνικές που «βολεύουν» τους εργολάβους. 

Να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να παρθούν άμεσα μέτρα για τις ανάγκες τους. Να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) και στο ακέραιο όσοι έχουν πληγεί.

Οι «φυσικές καταστροφές» χτυπάνε άνισα και ταξικά, σε βάρος της ζωής και της υγείας της πλειοψηφίας των κατοίκων!!!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: