paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αντιπροσωπεία ΠΑΣΟΚ στον δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ.

Η ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων, προβλημάτων καθώς και η πορεία των έργων υποδομής αλλά και των παρεμβάσεων κοινωνικής πολιτικής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπίας της Ν.Ε.  Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου.

Η Ν.Ε Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων έθεσε στον κ. Δήμαρχο τα ζητήματα της πορείας των μελετών για τον περιφερειακό δρόμο της πόλης της Ηγουμενίτσας, της ύδρευσης, της χερσαίας ζώνης, των κτηριακών υποδομών των πρώην ΤΕΙ, καθώς και την αξιοποίηση δημοσίων κτηρίων προς όφελος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα απάντησε ο κ. Λώλος:

  • Τα ακριβά τιμολόγια ύδρευσης, είναι αιτία του αυξημένου ενεργειακού κόστους καθώς υπάρχουν πολλές γεωτρήσεις και χαμηλή εισπραξιμότητα (60% των τιμολογημένων λογαριασμών).
  • Σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο Ηγουμενίτσας, ο κ. Λώλος, τόνισε πως είναι σε ώριμο στάδιο όσον αφορά τις μελέτες και απομένει η ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης σε αντίθεση με την σύνδεση με το Μαυρομάτι που είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
  • Για τη στέγαση των νηπιαγωγείων σε νοικιαζόμενους χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, σημείωσε ότι έχει προγραμματιστεί η οικοδόμηση νέων χώρων σε οικόπεδα του δήμου.
  • Για το ζήτημα του ΤΕΙ τόνισε πως η Δημοτική Αρχή ενεργεί για την ίδρυση σχολής ναυτιλιακών σπουδών.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερισεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής, στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που τέθηκαν και απαιτούνται στοχευμένες και ταχύτατες ενέργειες τόσο για την επίλυση τους, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με ευρύτατες συνεργασίες με τους άλλους εμπλεκομένους φορείς και φυσικά μόνο αν επιδείξει την απαραίτητη διάθεση η Δημοτική Αρχή.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις δημόσιους φορείς της Θεσπρωτίας καθώς και με τους παραγωγικούς φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς μας στην επίλυση τους.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: