paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Απάντηση Γιόγιακα σε Κάτση και ανταπάντηση Κάτση

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση για μετακίνηση πυροσβεστών στο λιμάνι ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας έβγαλε σήμερα ανακοίνωση απαντώντας στον Μάριο Κάτση, ο οποίος με την σειρά του ανταπάντησε στον κ. Γιόγιακα.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η μετακίνηση 5 πυροσβεστών από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Θεσπρωτίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας έγινε “χωρίς επιχειρησιακά κριτήρια αλλά με ρουσφετολογικά, που βγάζουν μάτι”!

Μας λέει, δηλαδή, ότι αυτός μπορεί να κρίνει και ξέρει καλύτερα αν συντρέχουν επιχειρησιακοί λόγοι απ’ ότι ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος έβγαλε την σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τον Μάρτιο του 2022.

Και, ως βαθύς γνώστης των επιχειρησιακών θεμάτων της Πυροσβεστικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μάλιστα να αρθούν οι μετακινήσεις, τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ύπαρξη κενών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του λιμανιού!

Ποιος λοιπόν “μπαίνει στα παπούτσια” του Αρχηγού και των επιτελικών στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος;

Ποιος τελικά υποδύεται τον Πύραρχο;

Μήπως ο κύριος Κάτσης ήθελε μικρός να γίνει πυροσβέστης;

Αφού έχει τόση άποψη για τα “επιχειρησιακά κριτήρια”, ας ζητήσει ο ίδιος την άρση των μετακινήσεων από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος!

Δε διαφωνούμε ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας χρειάζονται ενίσχυση.

Πού ήταν όμως ο – τότε “κυβερνητικός” – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν στην κατανομή των πυροσβεστών το 2019 η Θεσπρωτία πήρε τη μικρότερη ενίσχυση σε όλη τηνΉπειρο;

Πού ήταν τότε να μας μιλήσει για τα “επιχειρησιακά κριτήρια” με τα οποία η Άρτα πήρε τη “μερίδα του λέοντος”; 

Αυτό που τελικά “βγάζει μάτι” δεν είναι η μετακίνηση των 5 πυροσβεστών, οι οποίοι – επίσης με Απόφαση Αρχηγού – έλαβαν ειδική εκπαίδευση για να αναλάβουν καθήκοντα.

Αυτό που “βγάζει μάτι” είναι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Και η αδυναμία του να κάνει αντιπολίτευση της προκοπής!»

Απάντηση σε Γιόγιακα: Εγώ θα πάω στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, θα έρθετε μαζί μου; 

Αντί ο κ. Γιόγιακας να πετάει την μπάλα στη εξέδρα και να επιχειρεί ανυπόστατους συμψηφισμούς μέσω…Άρτας ας απαντήσει επιτέλους χωρίς περιστροφές στο ερώτημα το οποίο και επαναλαμβάνω: Αφού δεν έχει ανακατευτεί ο ίδιος, θα ζητήσει την κάλυψη των κενών με νέες θέσεις και την άρση των μετακινήσεων; Να συμπληρώσω πως εφόσον με καλεί να πάω εγώ να το ζητήσω από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώνω δημόσια ότι θα το πράξω. Θα έρθετε κ. Γιόγιακα να το ζητήσουμε από κοινού για το καλό της Θεσπρωτίας;[ κερνάω και καφέ]. Ή μήπως θα ανεχτείτε τα κλιμάκια Φιλιατών και Παραμυθιάς να μείνουν χωρίς δύναμη και την Υπηρεσία της Ηγουμενίτσας χωρίς αξιωματικό υπηρεσίας; 

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδού η Ρόδος να αποδείξετε την ανιδιοτέλεια σας και τον σεβασμό στις επιχειρησιακές ανάγκες που μπαίνουν πάνω από τα ρουσφέτια ημετέρων.

Υ.Γ 1: Δεν θυμάμαι αν ήθελα να γίνω το τιμητικό επάγγελμα του πυροσβέστη, όμως ως βουλευτής ψήφισα το νόμο ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2018 για τη μονιμοποίηση 2186 πυροσβεστών 5ετούς θητείας, ενώ εσείς ΟΧΙ.      

Υ.Γ. 2: Μην υποτιμάτε τόσο την νοημοσύνη των εργαζόμενων πυροσβεστών σε Φιλιάτες, Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα, ξέρουν πολύ καλά τι έχει γίνει. 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: