paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Απεργία και συγκέντρωση οικοδόμων στην Ηγουμενίτσα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, η Διοίκηση του Συνδικάτου σας καλεί  να πάρετε μαζικά μέρος                                              στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη και συγκέντρωση 10 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου

.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα.                  
  • Στήριξη του εισοδήματος μας από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα την θέρμανση τα καύσιμα, τα βασικά προϊόντα κατανάλωσης
  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων
  • Ένταξη όλων των συναδέλφων στα συναφή επαγγέλματα, στο καθεστώς  βαρέων και ανθυγιεινών
  • Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Συνάδελφοι, μετά την επιτυχία της κλαδικής Απεργίας στις 16 του Μάρτη, δημιουργήθηκαν καλύτερες προϋποθέσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργοδότες κάτω από την πίεση του αγώνα μας στην συνάντηση που είχαν με την Ομοσπονδία μας πρότειναν αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα 18,2% του εργάτη, 28,5% του βοηθού, και 38,5% του τεχνίτη.                                    Αποδέχονται επίσης 10% επίδομα γάμου, 10% επαγγελματικής εκπαίδευσης, 5% για κάθε 3ετία μέχρι 6 3ετίες, 15% σε εργασία με μεγάλο ύψος και 5% για εργασίες σε υπόγεια, θαλάσσια  έργα.

Εκτιμάμε πως οι αυξήσεις που προτείνουν δεν ανταποκρίνονται στην δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της κάθε οικογένειας, ειδικότερα σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μετά από 14 χρόνια, θα μας βοηθήσει να πατήσουμε πιο γερά στα πόδια μας και κλιμακώνοντας τον αγώνα μας να απαιτήσουμε παραπέρα τον ιδρώτα μας και όσα μας ανήκουν.

Συνάδελφοι, με τα όσα βλέπουν τα μάτια μας αυτές τις μέρες με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μας γεμίζει μεγάλη ανησυχία καθώς τα πράγματα έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απειλώντας πλέον με παγκόσμιο ολοκαύτωμα.                                                                           Διαπιστώνουμε πως οι μεγάλοι του κόσμου είτε λέγονται Ρώσοι, είτε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους , δεν διστάζουν να μακελεύουν τους λαούς και με περίσσιο θράσος να τους στέλνουν και τον λογαριασμό.

  Δεν στοιχιζόμαστε πίσω από κανέναν ληστή. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.                     Μας ενώνουν τα ίδια βάσανα, τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αγωνίες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά.

Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που  βάζουν τον λαό μπροστά σε νέους κινδύνους. 

Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: