paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Αρχαίο θέατρο Γιτάνων- συμφωνική συναυλία

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου αλλά και της διασύνδεσης των αρχαίων μνημείων με τον σύγχρονο πολιτισμό, συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Φιλιατών συμφωνική συναυλία το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.00 στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων Θεσπρωτίας.

Η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει συμφωνικά έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών, όπως το κοντσέρτο γκρόσσο αριθ.1 του Χέντελ, με σολίστ τέσσερις νέους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τον Θεόφιλο Φώτο και τη Μαρίνα Βλάχου στο βιολί, τον Θοδωρή Σκούρτη στο βιολοντσέλο και την Ιωάννα Χατζηλεοντίου στο τσέμπαλο. Τη συμφωνία αριθ.92 του Χάϋντν, την επονομαζόμενη και «της Οξφόρδης», τρεις ελληνικούς χορούς του Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη και τρεις σλαβόνικους χορούς του Αντόνιν Ντβόρζακ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με αριθμημένα δελτία εισόδου. Τα δελτία θα διατίθενται την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ώρες 10.00 – 13.00, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Γραμματεία Πρυτανείας τηλ. 26510 07319), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (τηλ. 26650 28539) και στον Δήμο Φιλιατών (τηλ. 26643 60100). 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: