paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Βίντεο: Άγριος καυγάς στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Σουλίου – Αποχώρηση συνδυασμού Κάτσιου

Τα θέματα του σημερινού συμβουλίου δεν προμήνυαν αυτό που θα γινόταν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ώσπου κάποια στιγμή ο δήμαρχος καθώς έλεγε για τις πινακίδες, σταμάτησε και απευθυνόμενος προς τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Χρήστου του είπε, θυμίζοντας είναι η αλήθεια δάσκαλο: “Είναι για γέλια Χρήστου αυτά που λέω; Να γελάσουμε και εμείς” και συνέχισε “Θα σας παρακαλέσω όπως σας σεβάστηκα λίγο σεβασμό”. Ο κ. Χρήστου υποστήριξε ότι δεν γέλασε με τα λεγόμενα του δημάρχου. Ο δήμαρχος συνέχισε: “Δεν είμαστε στην καφετέρια είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο”….. και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το δημοτικό συμβούλιο έγινε Αμέρικαν μπαρ!!!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε παρέμβαση στηρίζοντας τον σύμβουλο και αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο καυγάς συνεχίστηκε ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Φάνη Μπέλλο και τον Δημήτρη Χρήστου, με τον τελευταίο πάει να βγει από την αίθουσα και να ακούγεται ένας χαρακτηρισμός από τον αντιδήμαρχο (τον είπε τενεκέ, όπως ακούγεται από τον κ. Κάτσιο) κάτι που έκανε έξω φρενών τον κ. Χρήστου ο οποίος κινήθηκε προς τον αντιδήμαρχο. Οι πιο ψύχραιμοι τον οδήγησαν προς την έξοδο και ο Φάνης Μπέλος κινήθηκε απειλητικά προς αυτόν.

Λίγο αργότερα ηρέμησε λίγο η κατάσταση, ο πρόεδρος κ. Αθανασίου σε δύσκολη θέση ζήτησε συγγνώμη για όσες ευθύνες του αναλογούν για το επεισόδιο και έδωσε τον λόγο στον κ. Κάτσιο ο οποίος εξήγησε τον λόγο που αποχωρεί ο συνδυασμός του: “Θεωρώ ότι κανέναν δεν τιμάει η προηγούμενη εικόνα. Αλλά η προηγούμενη εικόνα δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά. Είναι μια εικόνα που όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε εδώ καλλιεργείται συνεχώς και ξεχειλίζει το ποτήρι. Δεδομένου μια άτυχης στιγμής του συμβούλου της παράταξης μας να χαμογελάσει την ώρα που μιλούσε ο δήμαρχος, παρόλο που δεν έπεσε στην αντίληψη μου, θεωρώ ότι δεν είναι πρέπων, παρόλα αυτά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν γέλασε μαζί σας, θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία αιτιολογία ο συνάδελφος κ. Μπέλλος να τον χαρακτηρίσει “τενεκέ”. Είναι μία λέξη που δεν μπορώ να την δεχθώ σαν επικεφαλής της παράταξης, όχι μόνο για δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μου αλλά για κάθε δημοτικό σύμβουλο, και εφόσον εμείς ως παράταξη έχουμε ζητήσει συγγνώμη εκεί που έχουμε παραφερθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ήλπιζα από τον δήμαρχο, από τον αντιδήμαρχο βασικά, ότι ήταν λάθος η έκφραση του. Από την στιγμή που δεν το κάνει, λυπάμαι πραγματικά, αλλά θα αποχωρήσουμε, πρέπει να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια μας”.

Και ο συνδυασμός του Νικόλα Κάτσιου αποχώρησε.

Εν ολίγοις: ήταν μια άσχημη μέρα για το δημοτικό συμβούλιο. Σίγουρα ο δήμαρχος θα μπορούσε, αν νόμιζε ότι υπάρχει ειρωνεία να έχει πιο διπλωματική αντίδραση. Ο πρόεδρος αιφνιδιάστηκε από την τροπή και λογικό είναι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφταναν στο σημείο δημοτικοί σύμβουλοι να κάνουν απειλητικές κινήσεις. Όσο για τους χαρακτηρισμούς…. ναι, δεν είναι τιμητικό να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις από ανθρώπους που έχουν εκλεγεί να υπηρετούν τους πολίτες.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: