paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Βίντεο: Λάμποβος 2021

Άλλη μια μέρα έμεινε, μετά την παράταση που δόθηκε, για να γίνει παρελθόν και αυτός ο Λάμποβος, που η πραγματοποίηση του δίχασε τους πολίτες καθώς υπήρχαν αυτοί που ήθελαν και υπερθεμάτισαν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πραγματοποίηση του καθώς και αυτοί που φοβήθηκαν ότι θα υπάρξει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και κάποιο lockdown που θα είχε και οικονομικές συνέπειες.

Για το Lockdown προς το παρόν (γιατί κανείς δεν ξέρει σε μία εβδομάδα τι θα ισχύει) η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα επιβληθεί σε καμία περιοχή και μόνο θα χρωματίζεται στον χάρτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η οικονομική ζωή θα συνεχιστεί ανέφελα. Για τις συνέπειες στο υγειονομικό κομμάτι, προς το παρόν κανείς δεν μπορεί αν πει κάτι, ο χρόνος θα δείξει.

Τα βασικά μέτρα προστασίας ήταν η μονοδρόμηση του χώρου του Λαμπόβου, ο μη συνωστισμός, και η υποχρεωτικότητα των μασκών και για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες.

Επίσης οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι γινόντουσαν έλεγχοι στους πάγκους και υπήρξαν και πρόστιμα.

Όμως σε σχέση με τους επισκέπτες η τήρηση των μέτρων δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν 100% αποτελεσματική. Η μονοδρόμηση σχεδόν από την πρώτη στιγμή ακυρώθηκε στην πράξη, ενώ υπήρχαν και επισκέπτες που δεν φορούσαν μάσκα, ή την είχαν διακοσμητική στο πηγούνι. Το ίδιο και με πολλούς από τους εργαζόμενους.

Όσο αφορά στην επισκεψιμότητα, ήταν ικανοποιητικός ο αριθμός των επισκεπτών και των αγορών που έγιναν. Σίγουρα δεν θύμιζε προ covid εποχή αλλά υπήρχε συνεχόμενη ικανοποιητική ροή όλες τις μέρες και είχαμε επισκέπτες και από άλλους νομούς της Ηπείρου.

Και φυσικά να επισημάνουμε ότι υπήρχαν πολλοί που κυκλοφορούσαν στην πόλη της Παραμυθιάς και ιδιαίτερα στον πεζόδρομο.

Για να πάρουμε μια γεύση από το φετινό Λάμποβο ετοιμάσαμε ένα μικρό βιντέακι. Δείτε το!

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: