paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

“Βόμβα” στους δήμους και περιφέρειες από το ΣτΕ – Άκυρες οι νέες αποφάσεις

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι δήμοι και οι περιφέρειες μετά την απόφαση του ΣτΕ όπου έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ καταργώντας την ουσία του νόμου με τον οποίο είχαν γίνει οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας news-ta είναι άκυρες ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχουν λάβει μετά την 1η Δεκεμβρίου οι Οικονομικές Επιτροπές και Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών , σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση , υπ ΄αριθμόν 2377/2022 , της Ολομέλειας του αρμόδιου Ανωτάτου Δικαστηρίου ( Συμβούλιο της Επικρατείας).

Το ΣτΕ ακυρώνει τον νόμο του Θεοδωρικάκου και ορίζει την απόφαση του ως « αμέσως εφαρμοστέα», οπότε οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την 1η Δεκεμβρίου και έπειτα στα δυο εν λόγω όργανα με βάση όσα ορίζει ο νόμος Θεοδωρικάκου , είναι ΑΚΥΡΕΣ.

Η απόφαση είναι ένα ράπισμα προς την κυβέρνηση για αυτόν τον νόμο αλλά και για την τωρινή ολιγωρία της να προβεί σε νομοθετική συμμόρφωση με την απόφαση , αδιαφορώντας έτσι για τις τεράστιες συνέπειες που έχει στους ΟΤΑ η συνέχιση του τωρινού καθεστώτος για τις δυο αυτές νευραλγικές Επιτροπές.

Συγκεκριμένα η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι όλες οι αποφάσεις μέχρι 30 Νοεμεβρίου 2022 για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ακυρώνονται και η εφαρμογή της απόφαση του ΣτΕ , έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: