paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Γιάννης Γόγολος: Τα χειρότερα έρχονται

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Γιάννη  Κ. Γόγολου

ΟΣΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ κ.κ. ΛΩΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ «ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ»

Ειλικρινά μας είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε την άποψη που εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την οποία η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, η οποία έγινε δεκτή από τα συναρμόδια Υπουργεία, αποτελεί θετικό βήμα.

 Οι δε πανηγυρισμοί του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιόγιακα, επειδή η Κυβέρνηση, μας έκανε τη «χάρη» να εξαιρεθούν από την ιδιωτικοποίηση ο κεντρικός παραλιακός δρόμος και χώροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Πλαταριά και τα Σύβοτα, πραγματικά μας ξεπερνάνε.

Και οι δύο προαναφερόμενοι παράγοντες της ΝΔ, «λησμονούν» τεχνηέντως να αναφερθούν στο γεγονός ότι το πορθμείο Ηγουμενίτσας κ Κέρκυρας, ο χώρος που προορίζεται για τη Μαρίνα Ηγουμενίτσας, τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια σκαφών Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας, καθώς και τμήματα  φιλέτα της παραλίας, στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, παραμένουν στην ευθύνη του Ο.Λ.ΗΓ. και θα περιέλθουν στην κατοχή του ιδιώτη που θα τον εξαγοράσει, στερώντας έτσι για μισό αιώνα μια περιοχή, από χώρους και εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιούνταν από τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών. 

Αλλά και η ίδια η απόφαση της Επιτροπής, που αποτελεί το … «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» των κ.κ. Λώλου και Γιόγιακα, αφήνει ανοικτά σοβαρά ζητήματα, τα οποία οι εν λόγω κύριοι τα θεωρούν λυμένα. Το πρώτο αφορά το χώρο στάθμευσης του κεντρικού λιμανιού, ο οποίος τελικά παραμένει στην περιοχή που θα παραχωρηθεί στον ιδιώτη. Ο όρος ότι ο χώρος αυτός θα δίδεται η δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικός και στην ουσία η όποια απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ιδιώτη που θα εξαγοράσει τον Ο.Λ.ΗΓ.

Τα κτήρια που βρίσκονται πλησίον του χώρου στάθμευσης και εντός της χερσαίας ζώνης, τα οποία θα εξαιρεθούν από την παραχώρηση, παραμένουν στη διάθεση των δημοσίων υπηρεσιών που τα χρησιμοποιούν ήδη. Συνεπώς, ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει κανένα όφελος από την εξέλιξη αυτή. Ένα μόνο κτήριο προβλέπεται να παραχωρηθεί στο Δήμο και αυτό γίνεται με μια αόριστη αναφορά, χωρίς καμία δεσμευτικότητα για το χρόνο απόδοσης, τη χρήση του κ.τ.λ.

Τα γήπεδα τένις μπροστά από το Ξενία εξαιρούνται από την παραχώρηση, με τον όρο όμως να διασφαλιστεί ικανός τρόπος πρόσβασης στη μελλοντική μαρίνα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όταν αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή της μαρίνας, ο χώρος αυτός θα ενσωματωθεί στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αναγκών λειτουργίας της μαρίνας και τα γήπεδα θα καταργηθούν.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς και εφησυχασμούς. Αντίθετα, όλοι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση γιατί η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Το γεγονός βέβαια ότι οι βασικοί διαπραγματευτές είναι οι κ.κ. Λώλος και Γιόγιακας, δεν καθησυχάζει κανέναν. Αντίθετα δημιουργεί απαισιοδοξία και την επικράτηση ενός κλίματος του οποίο συνοψίζεται στην εξής φράση: «Τα χειρότερα έρχονται».

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: