paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Γιάννης Παπαγιάννης: Κάλεσμα για ανανέωση

Το άρθρο του Γιάννη Παπαγιάννη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πολιτική στο φύλλο του Ιουλίου

Άρθρο του Γιάννη Λ. Παπαγιάννη (ΔικηγόροςΠολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσπρωτίας)

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της Προεδρίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση την ανάγκη ανανέωσης των κομματικών στελεχών, αναφερόμενος όχι μόνο στο κόμμα της ΝΔ αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό γίγνεσθαι. Αυτή του η πεποίθηση βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των Ελλήνων και κυρίως τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι δυστυχώς, τα τελευταία, κυρίως, χρόνια έχουν οδηγηθεί σε μια πλήρη αποστροφή προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Αυτή η αποστροφή των νέων προς τους πολιτικούς και κατ’ επέκταση προς την Πολιτική, έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στην εν γένει λειτουργία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αφού η ομαλή λειτουργία του προϋποθέτει την ενασχόληση ή τουλάχιστον τον σεβασμό και το ενδιαφέρον των πολιτών για τα κοινά.

     Οι προερχόμενοι, κυρίως από τη νέα γενιά, πολιτικοί έχουν την σφοδρή επιθυμία μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά, να βάλουν ένα λιθαράκι στην επίλυση των δυσθεώρατων προβλημάτων της εποχής μας. Έχουν τη διάθεση να αφήσουν μια για πάντα στο παρελθόν τις πολιτικάντικες τακτικές που υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη των πολιτών, και μπαίνοντας στην ουσία των πραγμάτων να συγκρουστούν με τα διάφορα κατεστημένα δίνοντας λύσεις και διεξόδους. Οι νέοι έχοντας μεγαλύτερη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, έχουν την δυνατότητα να θέσουν σε πρακτική εφαρμογή τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολύχρονα προβλήματα του ελληνικού κράτους, όπως για παράδειγμα η γραφειοκρατία. Η στελέχωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νέους ανθρώπους έφερε το θετικό αποτέλεσμα, μέσα σε ένα σχεδόν έτος, η Ελλάδα να κάνει τεράστια βήματα προς την απελευθέρωση του δημοσίου από την γραφειοκρατία και έτσι, ο πολίτης να εξυπηρετείται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα εν συγκρίσει με το παρελθόν.

       Η διαρκής προσπάθεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και των συνεργατών του, εύρεσης νέων ανθρώπων, καταξιωμένων στον επαγγελματικό τους χώρο, με καινοτόμες και προοδευτικές ιδέες, που έχουν το σθένος να συγκρουσθούν με κατεστημένες και παρωχημένες αντιλήψεις, δίνει ήδη μία νέα πνοή στην Πολιτική, αναζωογονώντας την μέσα από το οξυγόνο της κοινωνίας. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κάνει μία διαρκή και ειλικρινή προσπάθεια, με βάση την αξιοκρατία και την αξιολόγηση, να ενταχθούν σε αυτήν, ως πολιτικά στελέχη, πρόσωπα με διάθεση προσφοράς και με ιδέες που θα φέρουν νέο αέρα στην Πολιτική.  

     Στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Θεσπρωτία, έχει έρθει η ώρα, πλέον, οι νέοι άνθρωποι να βγουν στο προσκήνιο. Με την χρυσή συμπαράσταση και συνεισφορά των παλαιότερων οι οποίοι διαθέτουν μια τεράστια και χρησιμότατη εμπειρία, πρέπει να κατορθώσουμε, ουσιαστικά πλέον, να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή μας. Το ανθρώπινο δυναμικό της Θεσπρωτίας και δη οι νέοι της, πιστεύω ακράδαντα, πως είναι σε θέση να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνει η περιοχή μας, προκειμένου αυτή να βγει, επιτέλους, από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης και να διεκδικήσει επάξια πρωτιές στους ρυθμούς ανάπτυξης. Η αξιοποίηση του λιμένος Ηγουμενίτσας, ως ευρωπαϊκή πύλη, η ουσιαστική αξιοποίηση του πανέμορφου φυσικού θεσπρωτικού τοπίου με το πέρασμα του τουρισμού στη νέα εποχή, καθώς και η ορθή εκμετάλλευση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, όλα αυτά συνοδευόμενα με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις εκφρασμένες από νέους ανθρώπους, με την συνδρομή παράλληλα και των παλαιοτέρων, θα δώσουν μία δυναμική πνοή στην περιοχή μας και μία ισχυρή ώθηση προκειμένου αυτή να βγει από το τέλμα που έχει περιπέσει, διαφορετικά θα χάσουμε άλλη μία φορά το τρένο της ανάπτυξης και θα μείνουμε ουραγοί των εξελίξεων που φέρνει η νέα εποχή.

   Θεωρώ, λοιπόν, πως είναι χρέος των υγιών δυνάμεων της περιοχής μας να κινητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Προκειμένου να περάσει η Θεσπρωτία στην εποχή των εξελίξεων και της ουσιαστικής ανάπτυξης, οι υγιείς δυνάμεις και κυρίως οι νέοι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο τόπος μας πρέπει μια για πάντα να βγει από το στάδιο της απλής διαχείρισης των προβλημάτων και να περάσει στην ουσιαστική αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων του. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η Θεσπρωτία διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αρκεί αυτοί να αυστηροποιήσουν τα κριτήρια επιλογής αυτού του δυναμικού και να το φέρουν στο προσκήνιο.

     Ο Πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας δεν μπορεί να βγει από λίγους. Χρειαζόμαστε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η χώρα. Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν περισσεύει κανείς”. Οφείλουμε, λοιπόν, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις που έμεναν εγκλωβισμένες και αυτές με τη σειρά τους θα δώσουν μία ισχυρή ώθηση προς την κατεύθυνση ανασυγκρότησης της πατρίδας μας και κατ’ επέκτασιν της Θεσπρωτίας μας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: