paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Για 15 χρόνια οι κατασκηνώσεις στον δήμο Σουλίου – Δήλωση Γιόγιακα

Τη χρήση του ακινήτου και των κτισμάτων που φιλοξενούσαν τις μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην Αμυγδαλέα Παραμυθιάς παραχώρησε προς τον Δήμο Σουλίου το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η παραχώρηση έχει διάρκεια 15 έτη και γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Σουλίου για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, με δίκες του δαπάνες. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο Δήμος Σουλίου αναλαμβάνει την ευθύνη της επισκευής, συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητας των εγκαταστάσεων καθώς και τη δαπάνη για οποιαδήποτε άδεια ή πιστοποιητικό απαιτείται με σκοπό τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση που το ακίνητο δεν χρησιμοποιηθεί́ εντός πενταετίας για τον σκοπό́ παραχώρησης ή έγινε υπέρβαση του σκοπού́ ή για οποιονδήποτε λόγο ο σκοπός πάψει να εκπληρώνεται, η χρήση του ακινήτου επανέρχεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Χρειάστηκε η πολύμηνη συνεργασία σε επίπεδο γραφείων Υπουργών και υπηρεσιακών στελεχών των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών προκειμένου να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια και η παραχώρηση να γίνει με τρόπο νόμιμο και ασφαλή. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό την κυρία Κεραμέως και τον κύριο Πέτσα, τους συνεργάτες τους καθώς και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που “έτρεξαν” το θέμα με συνέπεια. Εύχομαι ο χώρος να εξελιχθεί σε μια εστία πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού για τους δημότες του Σουλίου αλλά και για ολόκληρη την περιοχή μας », δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: