paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δημήτρη Δημάκου

ΠΡΟΣ

Κ.  Πάκο Δημήτριο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Διανύοντας ήδη τους τελευταίους μήνες της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου, αναπόφευκτα, πλησιάζει η ώρα του απολογισμού της δράσης της Δημοτικής Αρχής. Ενόψει αυτής της διαδικασίας, με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε όλοι μας  να τοποθετηθούμε με ειλικρίνεια στην τοπική κοινωνία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι, την παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν διακατέχει  κανένα απολύτως όραμα, το οποίο να αφορά την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ως αποτέλεσμα, να μη δικαιώνονται οι προσδοκίες των συμπολιτών μας, αντιθέτως , με την πολιτική που ασκεί  , να επιδεινώνει, ολοένα και περισσότερο ,την κατάσταση του  Δήμου μας. 

Παρότι , είχε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις,  για να επιτελέσει ένα δημιουργικό έργο,   όπως είναι η άνετη επικράτηση στις εκλογές, ανανέωση στελεχιακού δυναμικού, υποστήριξη ή έστω ανοχή του προσωπικού του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, σταθερό και ευνοϊκό  πολιτικό περιβάλλον, ευκαιρίες και χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έμειναν αναξιοποίητα, είναι λυπηρό, να μη πράττει τα δέοντα. 

Δυστυχώς, η παρούσα Δημοτική Αρχή, με τις ανερμάτιστες επιλογές της, σπατάλησε, τα εκάστοτε πολιτικά  κεφάλαια που διέθετε , είτε σε μικρά έργα χωρίς πνοή για αυτό τον τόπο, είτε σε εξυπηρετήσεις ημέτερων, είτε σε ανούσιες επικοινωνιακές και πελατειακές δράσεις δημοσίων σχέσεων του τωρινού Δημάρχου της πόλης μας. Επίσης, είναι παντελώς απούσα, στη διεκδίκηση των μεγάλων και φλεγόντων  ζητημάτων της περιοχής , όπως η έγκαιρη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, η λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος κ.α.

Διαβλέποντας από νωρίς, την εξέλιξη αυτή και διατηρώντας ακέραιη την προσωπική αξιοπρέπεια, επιλογή μου είναι η τήρηση μίας στάσης ευθύνης. Όποια πρόταση συζητείτο στο ΔΣ και είναι προς όφελος της πόλης μας, υποστηρίχθηκε από μέρους μου, με όλες μου τις δυνάμεις, όπως είναι η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα, η ίδρυση του μουσικού σχολείου στη Μαζαρακιά κα. Ταυτόχρονα , διαχωρίζεται η θέση μου , διαχρονικά, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τασσόμενος απέναντι σε αποφάσεις επικίνδυνες και επιβλαβείς για το μέλλον του τόπου, για παράδειγμα τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου επί της οδού Κύπρου, πρόταση η οποία αν είχε υλοποιηθεί , θα έβαζε «ταφόπλακα» στο κέντρο της πόλης, αφού θα επιδείνωνε το πρόβλημα της στάθμευσης και θα μείωνε δραματικά την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με προφανείς τις δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική αγορά. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει επιλυθεί το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ στην πόλη. 

Ασκώντας τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη», με την πολύτιμη  συμβολή των μελών του ΔΣ και του αξιοσέβαστου προσωπικού, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και υλοποιήσαμε σημαντικές δράσεις για την τοπική κοινωνία , σε ένα δυσχερές περιβάλλον λόγω της πανδημίας και χωρίς καμία απολύτως στήριξη του Δήμου. 

Ύστερα από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω , δηλώνω, ως πράξη πολιτικής ευθύνης, την αποχώρηση μου από τη Δημοτική Πολιτική Παράταξη  «Δύναμη Προοπτικής», με την οποία έλαβα συμμετοχή στην προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση  και εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι κάτι το οποίο οφείλω να πράξω για τους συμπολίτες μου , που με τίμησαν με την ψήφο τους και είναι ομοίως δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι με τον τρόπο διοίκησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής. 

Επί προσθέτως, υποβάλλω την παραίτηση μου , από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου  του Κέντρου προληψης «Αριάδνη». 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω , από τα βάθη της καρδιάς μου , τους αξιότιμους συναδέλφους στο ΔΣ του  Κέντρου «Αριάδνη» και κυρίως το προσωπικό του. Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας πράττοντας ανεξάρτητα, εργαστήκαμε οργανωμένα και μεθοδικά , σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αξιόλογο έργο , που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. 

Δεν υπέβαλλα νωρίτερα την παραίτηση μου, για να μη δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην παράταξη που ανήκα, πολύ δε περισσότερο, στο Κέντρο Πρόληψης “Αριάδνη”, ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις μου και συστάσεις μου θα γίνονταν αποδεκτές για την παραγωγή ουσιαστικού έργου προς όφελος των δημοτών .

Ο πολιτικός κύκλος της τωρινής Δημοτικής Αρχής ολοκληρώνεται σύντομα. Είναι λυπηρό ότι αναλώθηκε σε πρακτικές που δεν έχουν επιφέρει ουσιαστικές λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα , ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν  νέα  . Εν κατακλείδι, ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που η Ηγουμενίτσα παραδίδει την τύχη της σε μία Δημοτική Αρχή κατώτερη των περιστάσεων . Στις εκλογές που αναμένονται, του Οκτωβρίου έτους 2023, είναι ευκαιρία, να αφήσουμε πίσω το δύσθυμο παρελθόν και να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Με εκτίμηση, 

Δημάκος Δημήτριος

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: