paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Δήμος Ηγουμενίτσας: εκπόνηση πολεοδομικού σχεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – 

                                           ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΩΣ 31 – 12 – 2025 

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, η εναρκτήρια συνάντηση – παρουσίαση της διαδικασίας εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του παραλιακού μετώπου Ηπείρου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το σύνολο του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπως επίσης και Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Φιλιατών, Πάργας, Πρέβεζας, Άρτας και Νικολάου Σκουφά. Στη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της μελετητικής ομάδας της Κοινοπραξίας Εταιρειών που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του ΕΠΣ, παρουσίασαν τη μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. 

Στην παρούσα φάση έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων από το Δήμο, προκειμένου να τροφοδοτηθεί άμεσα και έγκυρα η ομάδα των μελετητών, με το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό. Το ΕΠΣ είναι το σημαντικότερο θεσμικό εργαλείο, μέσω του οποίου θα καθορισθεί η αναπτυξιακή φυσιογνωμία του Δήμου για τις επόμενες διαδικασίες, θα προστατευτεί το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά, θα προσδιοριστούν τα απαραίτητα δίκτυα δημοσίων υποδομών και θα οργανωθούν χωροταξικά – πολεοδομικά και θα οριστούν οι χρήσεις γης και οι επιτρεπόμενες παραγωγικές δραστηριότητες, σε όλες οι περιοχές του Δήμου.  

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις ενημέρωσης – διαβούλευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργός συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, στη διαδικασία αυτή, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό πρότυπο της ευρύτερης περιοχής. Επισημαίνεται ότι το ΕΠΣ και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα εγκριθεί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31 – 12 – 2025, καθώς αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο της χρηματοδότησης της μελέτης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: