paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Εγγραφή νέων μελών στο “Κοινό των Θεσπρωτών”

Ανακοίνωση του Όμιλου Οικονομικοπολιτικού  και Κοινωνικού Προβληματισμού Νομού Θεσπρωτίας ‘’ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ’’

  Ο Όμιλος μας έχει κοινωνικό και διεκδικητικό χαρακτήρα, πράγμα το οποίο προκύπτει από τους καταστατικούς σκοπούς του, οι οποίοι είναι:

Α) η δημιουργία ενός ελεύθερου και αδέσμευτου βήματος προβληματισμού για τη μελέτη και αντιμετώπιση των οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, εθνικών και πολιτισμικών προβλημάτων και τη διαμόρφωση προτάσεων καθώς και για την κατά το δυνατόν ευρύτερη διάδοση και εκτενή ανάπτυξη αυτού του προβληματισμού, στα πλαίσια του αναφαίρετου δικαιώματος ελευθερίας γνώμης και έκφρασης κάθε ανθρώπου.

Β) η υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων στους αιρετούς ,τους τοπικούς φορείς και γενικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την προώθηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θεσπρωτών εν γένει και των διαβιούντων, ανεξαρτήτως καταγωγής, στη Θεσπρωτία, ημεδαπών. 

  Μέλη του μπορούν να γίνουν όλοι οι άνθρωποι, δηλαδή όλων των πεποιθήσεων, όλων των κοινωνικών τάξεων και όλων των επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο.

  Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας και των ενεργειών μας είναι οι αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του πλουραλισμού, της πολυφωνίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

  Ο Όμιλος είναι μια δεξαμενή ιδεών και προτάσεων, οι  οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων του Ν.Θεσπρωτίας.

  Οι σκοποί του Ομίλου δεν είναι ανταγωνιστικοί προς τους σκοπούς των άλλων τοπικών φορέων.Βαδίζουμε παράλληλα, συνεργαζόμαστε και φιλοδοξούμε να βάλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα λιθαράκι για την προώθηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

  Ο Όμιλος δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο και σε κανένα πολιτικό κόμμα.ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ.Καταβάλαμε προσπάθεια να εκπροσωπηθούν στον Όμιλο όλες οι τάσεις(όλες οι πεποιθήσεις) και όλες οι πρώην επαρχίες του Ν.Θεσπρωτίας(επαρχίες Θυάμιδος, Σουλίου, Φιλιατών, Μαργαριτίου).Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε και αυτό αποδεικνύεται από τα εγγεγραμμένα μέλη.Οποιοσδήποτε άλλος χώρος(επαγγελματικός, γεωγραφικός, κ.λ.π.) επιθυμεί να εκπροσωπηθεί στον Όμιλο, μπορεί ελεύθερα να εγγράψει μέλη.

  Καταφέραμε και τον ιδρύσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας που όλοι δικαίως ενδιαφέρονται μόνο για την προστασία της υγείας  τους από τον κορωνοϊό COVID-19 και για το πως θα τα βγάλουν πέρα  από οικονομική άποψη.

  Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους Θεσπρωτούς,ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να εγγραφούν και να ενδυναμώσουν τον Όμιλο για να μπορέσει να υλοποιήσει τους καταστατικούς σκοπούς του.Με την εγγραφή τους θα δυναμώσουν τη φωνή του Ομίλου και την παρουσία του, όπου και όταν παραστεί ανάγκη.

  Θα διεκδικήσουμε για τον Νομό μας δυναμικά, οργανωμένα και συλλογικά αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν, διότι είναι μια παραμελημένη , επαρχιακή και παραμεθόρια περιοχή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Γ. Ζήγος                                                       Παναγιώτης Ι. Γόγολος

ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ,ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: