paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ σε προσωπικό του ΟΛΗΓ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.  και έλαβε χώρα την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 , στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου ”ΠΑΝΘΕΟΝ”, με τη συμμετοχή κυρίως προσωπικού και χρήστες του Λιμένα. 

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας και είχε ως στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και ορθού χειρισμού αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

Η Ο.ΛΗΓ. Α.Ε.  ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του εν λόγω σεμιναρίου, αναγνωρίζοντας έτσι την ουσιαστική σημασία της κατάρτισης του προσωπικού στην παροχή πρώτων βοηθειών.Πρόκειται για μία προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, ευαισθητοποίησης σε θέματα  υγείας,αλλά και αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους.

Αφορμή στάθηκε και η πρόσφατη προμήθεια και τοποθέτηση 6 συσκευών αυτόματων εξωτερικώναπινιδωτών  σε εμφανή σημεία/κτίρια  δικαιοδοσίας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. (Επιβατικός Σταθμός 1, Επιβατικός Σταθμός 2, Επιβατικός Σταθμός 3, Πορθμείο Εσωτερικού, Λιμεναρχείο Συβότων, Λιμεναρχείο Σαγιάδας και στο Καταφύγιο Πλαταριάς).

 Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο της βασικής υποστήριξης της ζωής για την έγκαιρη αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Η Διοίκηση της Ο.ΛΗΓ. Α.Ε εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τα στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας για την ουσιαστική συνδρομή του στην επιτυχημένη υλοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους ως προς την παροχή πρώτων βοηθειών στο συνάνθρωπο.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: