paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Εμβολιασμός για covid: χάσαμε την πειθώ! Στοπ!

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας “πολιτική” του φύλλου Αυγούστου 2021

Καταρχήν να πω ότι έχω κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου. Και είναι λυπηρό το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις μια τέτοια δήλωση για να εκφράσεις τις όποιες επιφυλάξεις σου ή την όποια γνώμη σου για τα εμβόλια γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να κατηγορηθείς από την κυβέρνηση ή τους βασιλικότερους του βασιλέως ότι λειτουργείς ενάντια στο γενικό καλό.

Αφού λοιπόν έκανα την δήλωση ας πάμε στο προκείμενο.

Κατά την γνώμη μου, λαμβάνοντας υπόψιν τις πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον ιό και να νοσήσει σοβαρά μπαίνοντας σε ΜΕΘ ή και ακόμα να πεθάνει,  με το ρίσκο μιας σοβαρής παρενέργειας από το εμβόλιο τότε η λογική σε οδηγεί, αν ανήκεις σε μεγάλη ηλικία ή έχεις νοσήματα, να επιλέξεις τον εμβολιασμό.

Νομίζω ότι εκεί θα έπρεπε να εστιάσει και η κυβέρνηση. Βέβαια δεν είμαι γιατρός για να έχω μια τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη (γι΄ αυτό και φιλοξενούμε και την συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Οικονομίδη), αλλά θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να δοθεί μεγάλη βαρύτητα από την κυβέρνηση στο να πείσει τους πολίτες από 50 ετών και άνω και αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν.

Θεωρητικά κάπως έτσι κινήθηκε και η κυβέρνηση. Αλλά απέτυχε στην πειθώ.

Η πειθώ για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται συνέπεια, συνέχεια, λογική σειρά. Να είναι στερεή.

Η κυβέρνηση βλέποντας ότι δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού, όπως έλεγε μέχρι Ιούλιο, άρχισε να περνάει μηνύματα που σαν σαράκι έτρωγαν την πειθώ.

Άφησε να εννοηθεί ότι ο εμβολιασμός φέρνει την ανοσία. Ότι δηλαδή δεν νοσείς. Μπερδεύει την ανοσία της αγέλης με την ατομική ανοσία.  Όμως αυτό είναι λάθος. Ο εμβολιασμός δεν αποκλείει ότι ο εμβολιασμένος θα νοσήσει. Απλά θα το περάσει πολύ πιο ελαφρά.

Βγαίνουν και λένε: το 70% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. Άρα το 30% είναι εμβολιασμένοι.

Εδώ θέλει ξεκάθαρες κουβέντες και αλήθειες. Και όχι κουτοπονηριές. Υπάρχει που υπάρχει η αμφιβολία και η ανησυχία έρχεται και η κυβέρνηση και τα μπερδεύει περισσότερο.

Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης, που έρχεται ως ακολουθία μιας σειράς λαθών στην επικοινωνία της πανδημίας, είναι ότι δημιούργησε ψευδείς προσδοκίες ανοσίας στους εμβολιασμένους. Και αυτό θα γίνει μπούμερανγκ.

Ήδη πολλοί γνωρίζουν ότι εμβολιασμένοι διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Και ανάμεσα στην πραγματικότητα, ότι το εμβόλιο αμβλύνει τις συνέπειες και στην προπαγάνδα ότι υπάρχει ανοσία, αυτό που μένει είναι η προπαγάνδα.

Μόνο που έχει κοντά ποδάρια.

Θέλουν να πείσουν τους δύσπιστους και τους λένε τα σποτάκια για προσωπική ανοσία και ο πρωθυπουργός ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι κολλάνε. Και όλοι ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν.

Μετά, δεν μπορείς από την μία να λες πόσο καταπληκτικά πάει το πρόγραμμα του εμβολιασμού και από την άλλη να απειλείς ή να δίνεις δώρα για να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Ούτε βοηθάει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Εμείς και οι άλλοι.

Και δεν είναι λύση τα ισοπεδωτικά αστυνομικού τύπου μέτρα ή το μπαλάκι των ελέγχων σε επιχειρηματίες. Ιατρικά απόρρητα, προσωπικά δεδομένα όλα στο βωμό… ποιο βωμό;

Και πως μπορείς να πείσεις ότι αν χορεύεις κινδυνεύεις αν μπεις σε αστικό λεωφορείο είσαι ασφαλής;

Εν κατακλείδι. Ναι στον εμβολιασμό. Όχι στην τρομοκρατία. Όχι στον διχασμό. Ναι στην λογική.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: