paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ενημέρωση για τη Νόσο Alzheimer στο ΚΗΦΗ Φιλιατών

Ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με το Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών και το ΚΨΥ Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών πραγματοποίησαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer και συγγενείς διαταραχές την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ημέρας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΕΛΠΙΔΑ» του Δήμου Φιλιατών. 

Επισημάνθηκε η ανάγκη πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο των πασχόντων όσο και των φροντιστών. Πραγματοποιήθηκε ψυχομετρική αξιολόγηση μνημονικών δεξιοτήτων και ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης από τους επαγγελματίες υγείας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών (Τσέλιου Δώρα Νευρολόγος, Τσάμης Χρήστος Ψυχίατρος, Πέτσιου Σπυριδούλα Κλινική Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΨΥ).

Τίμησαν με την παρουσία τους και τόνισαν τη σημασία έγκαιρης και άμεσης αναζήτησης βοήθειας ο Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών (Τσουράς Χρήστος), ο Διοικητικός Διευθυντής  (Ντρίτσος Κων/νος), η Προισταμένη Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού Διοικητικής υπηρεσίας και δημοτική σύμβουλος Δήμου Φιλιατών (Καίσαρη Βούλα).

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. (Ευθυμίου Ελένη),την υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΕΛΠΙΔΑ» του Δήμου Φιλιατών (Ουζούνογλου Κων/ντα) και όλους τους εργαζόμενους του ΚΗΦΗ για την πρόσκληση και τη συνεργασία και φυσικά τους ηλικιωμένους για τη συμμετοχή, «τη ζεστασιά», τη θετική διάθεση και ανταπόκρισή τους.

Ο Διοικητής ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών

Τσουράς Χρήστος

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: