paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Επιστολή Παπαγιάννη στον Πιερρακάκη για το ίντερνετ στην Θεσπρωτία

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης, απέστειλε στις 03/09/2021 στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, την κάτωθι Επιστολή – Ερώτηση, αναφορικά με την παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών νέας γενιάς (Internet) στον Ν. Θεσπρωτίας.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Επιστολή – Ερώτηση

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

όπως είναι γνωστό το 2014 συστάθηκε η εταιρεία Rural Connect (RC) με σκοπό την υλοποίηση του Έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας». Το έργο αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής διαδικτυακής υποδομής σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές στις οποίες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν σχέδια από ιδιώτες επενδυτές να αναπτύξουν κατάλληλη υποδομή για παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στο εγγύς μέλλον («λευκές» περιοχές στο πλαίσιο του Έργου). Τελικός στόχος είναι η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών στον πληθυσμό των περιοχών-στόχων και παράλληλα η βιώσιμη αξιοποίηση και λειτουργία των υποδομών σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό και ενισχύοντας ουσιαστικά την περιφέρεια. Στις 29.12.2014 υπεγράφη σύμβαση σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της RURAL CONNECT σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών δικτύου στις περιοχές–στόχο, (μία εξ αυτών των περιοχών είναι και ο Νομός Θεσπρωτίας), καθώς και η παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής τριών επιπέδων στους αδειοδοτημένους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας.

   Η εν λόγω εταιρεία είναι μέλος του Oμίλου INTRACOM HOLDINGS.  Tο έργο Rural Broadband σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του, τότε επονομαζόμενου, Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., εθνικών πόρων και παράλληλα ιδιωτικών πόρων που στην παρούσα περίπτωση εξασφαλίζει η Rural Connect. Aπό τις  07 Νοεμβρίου 2019 η Rural Connect έχει εξασφαλίσει την ετοιμότητα του συνόλου του Έργου, παρέχοντας πλέον πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες νέας γενιάς σε 1.419 οικισμούς καλύπτοντας 58.708 νοικοκυριά και πληθυσμό 169.036 κατοίκους, μεταξύ αυτών, ως αναφέρει η ανωτέρω εταιρεία σε ανακοίνωσή της, και στην Θεσπρωτία. 

   Εφόσον, λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο, γιατί έως σήμερα η τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας δεν έχει καρπωθεί τα αποτελέσματά του με αποτέλεσμα οι απομακρυσμένες, κυρίως, περιοχές του Νομού μας να μην έχουν ακόμα την δυνατότητα πρόσβασης στο Internet βάσει των δυνατοτήτων που παρέχει το ανωτέρω έργο. Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειές σας, δεδομένου του πολύ επιτυχημένου έργου που έχετε επιτελέσει ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Με τιμή

Ηγουμενίτσα, 04/09/2021

Ιωάννης Λ. Παπαγιάννης

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσπρωτίας

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: