paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ερώτηση Βελόπουλου για τις μονάδες καύσης βιορευστών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την διαμαρτυρία των κατοίκων του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, κατά της εγκατάστασης Μονάδων καύσης βιορευστών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 10/06/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας κατά Μονάδων καύσης βιορευστών»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Σουλίου της Θεσπρωτίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικά δημοσιεύματα, δυναμική συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας από τις επιτροπές αγώνα του Δήμου Σουλίου και των Γραμμενοχωρίων κατά των μονάδων καύσης βιορευστών στις αντίστοιχες περιοχές. Αντιπροσωπεία των εν λόγω επιτροπών συναντήθηκε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στον οποίον εκφράστηκαν οι εύλογες ανησυχίες, που απορρέουν από τις πρωτόγνωρες αυτές υποθέσεις. Τέθηκε  ζήτημα ανάγκης επανεξέτασης των Αδειών για τις εν λόγω Μονάδες στον Δήμο Σουλίου, όπως και ζήτημα προτροπής, προκειμένου να λάβει αρνητική σχετική τελική απόφαση το Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις αδειοδοτήσεις στις αντίστοιχες μονάδες των Γραμμενοχωρίων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αποτρέψετε την αδειοδότηση της εγκατάστασης και της λειτουργίας των Μονάδων βιορευστών στις ανωτέρω περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη την σχετική αρνητική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες ενίστανται λόγω της προοπτικής επιβάρυνσης της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή τους και της επακόλουθης βλάβης στο  περιβάλλον, που θα προκύψουν από την επικείμενη τυχόν λειτουργία των πρώτων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: