paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ζαχαροπλαστείο Λάππα: Μας γλυκαίνει χωρίς ζάχαρη (βίντεο -φωτό)

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική” στο φύλλο του Οκτωβρίου

Επικοινωνία – Παραγγελίες:

Γαρδίκι δήμου Σουλίου – Τηλ: 694 061 8066 – 2666041815

Το ζαχαροπλαστείο Λάππα λειτουργεί από το 1993 στο Γαρδίκι του δήμου Σουλίου. Είναι ένα ζαχαροπλαστείο με φανατικούς πελάτες, όχι μόνο από την χωριό ή την ευρύτερη περιοχή του δήμου αλλά και από άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα το Καναλάκι. Και αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουν την ποιότητα στα γλυκά τους αλλά και την ευγενική και ειλικρινή εξυπηρέτηση.

Το ζαχαροπλαστείο το ξεκίνησε η Παρθένα Λάππα και τώρα πια είναι μαζί της και η κόρη της η Ανθούλα, η οποία πραγματικά λατρεύει την ζαχαροπλαστική και συνεισφέρει και με νέες ιδέες.

Μία ιδέα που πλέον έχει γίνει πράξη είναι τα γλυκά χωρίς ζάχαρη, κάτι που έλειπε από την περιοχή, και που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους διαβητικούς αλλά και αυτούς που δεν θέλουν να καταναλώνουν ζάχαρη.

Η εφημερίδα Πολιτική με αφορμή την δημιουργία αυτών των γλυκών συζήτησε με την Ανθούλα για αυτήν την ιδέα αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει το ζαχαροπλαστείο.

Η επιχείρηση σας λειτουργεί  αρκετά χρόνια στο Γαρδίκι και πλέον έχετε προσθέσει καινούρια προϊόντα. Ποια είναι αυτά τα προϊόντα;

Η επιχείρηση μας έχει ιδρυθεί από το 1993, εδώ και 28 χρόνια, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση την οποία έχει ιδρύσει η μητέρα μου και εγώ παρέλαβα την σκυτάλη, με καινούριες ιδέες και πρωτοποριακά πράγματα.

Στην περιοχή μου υπάρχουν πολλοί διαβητικοί και θεώρησα ότι και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να φαν κάτι γλυκό αλλά χωρίς ζάχαρη. Έτσι ξεκίνησα με διάφορα προϊόντα όπως με την  στέβια η οποία έχει πολύ μεγάλη γλυκαντική αξία όπως και η μαλτιτόλη.   Βέβαια η μαλτιτόλη παράγεται από καλαμπόκι ενώ η στέβια είναι φυτό.

Σκέφτεστε να κάνετε και κάτι άλλο πάνω στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής;

Γενικά είμαι ανοιχτή σε ιδέες. Προς το παρόν θεωρώ ότι αυτού του είδους η ζαχαροπλαστική τέχνη είναι του μέλλοντος, θεωρώ ότι είναι κάτι που δεν υπάρχει στην περιοχή μας και έλειπε.

Σε σχέση με τα κλασικά γλυκά, αυτά χωρίς ζάχαρη τι γευστικές διαφορές έχουν;

Τα γλυκά χωρίς ζάχαρη έχουν πιο πολύ θα έλεγε κανείς γεύση φρούτων και μπορώ να προσθέσω και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, γενικά, δεν έχουν καμία σχέση με τα κλασικά γλυκά που έχουν ζάχαρη.

Ποια είναι η διαφορά των δικών σας γλυκών με αυτά που είναι τυποποιημένα;

Τα δικά μας γλυκά δεν έχουν καμία σχέση με του εμπορίου. Επιλέγω προσωπικά με απόλυτη ευθύνη τα υλικά που θα βάλω, να είναι Α΄ ποιότητας, τα γλυκά μας είναι πάντα φρέσκα, το έχουμε κανόνα στο μαγαζί αυτό, δεν έχουν καθόλου συντηρητικά – εγγυημένα.

Αυτά τα γλυκά απευθύνονται μόνο σε διαβητικούς;

Από την στιγμή που δεν έχουν καθόλου ζάχαρη, δεν απευθύνονται μόνο σε διαβητικούς αλλά και σε ανθρώπους που κάνουν δίαιτα ή σε ανθρώπους που δεν τους αρέσει καθόλου η ζάχαρη. Οπότε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να δοκιμάσει, με απόλυτη εγγύηση!

Τι άλλο μπορεί αν βρει κάποιος στο ζαχαροπλαστείο Λάππα;

Μπορεί να βρει σιροπιαστά, σοκολατάκια, γλυκά του κουταλιού, γλυκά του κιλού, πάστες, τούρτες απλές, τούρτες με ζαχαρόπαστα, μπισκότα, cup cakes, τα πάντα όσο αφορά το γλυκό.

Επίσης lemon pie που είναι ένα καινούριο γλυκό που έχω προωθήσει τώρα, όπως και το orange pie και μπορώ να πω ότι το λάτρεψαν οι πελάτες μου, πραγματικά!

Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρει το ζαχαροπλαστείο;

Αναλαμβάνω βαφτίσεις, γάμους, διάφορες εκδηλώσεις, επετείους, γενέθλια, το καθένα με την δικιά του γκάμα, δηλαδή μία βάφτιση δεν έχει μόνο τα γλυκά, έχει και ένα μπουφέ ο οποίος έχει μπισκότα, cup cakes, καραμελίτσες, μαρέγκες, σφηνάκια. Ένας γάμος έχει μια τούρτα γάμου, έχει πίσω κομμάτια πάστας, όπως και τα γενέθλια, έχουν την τούρτα, μπισκότα, cup cake, γλυκάκια μικρά, αναλόγως πάντα με το τι θέλει ο πελάτης.

Αυτό που θέλει ο πελάτης εγώ αναλαμβάνω και το κάνω.

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι;

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εσάς και τα μέσα σας, την εφημερίδα Πολιτική, το Periodikostep.gr, τo Paramythianews.gr για την δυνατότητα που μου δίνεται να προβάλλω την δουλειά μου.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους πελάτες μου που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται και συνεχίζουν να με εμπιστεύονται και που μου δείχνουν την αγάπη τους με το να έρχονται και τα αγοράζουν από το κατάστημα μου.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: