paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ηγουμενίτσα – Βίντεο: Διάσωση 56 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή περί τα 33 ν. μ. δυτικά ν. Κεφαλληνίας υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ μέσω του Olympia Radio για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, περί τα 90 ν.μ. δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Στη συνέχεια, πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ, ότι το Ι/Φ σκάφος βρίσκεται νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής σε ανωτέρω σκάφος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις Ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.

Βραδινές ώρες χθες, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής, ενώ έπλεαν περί τα 33 ν. μ. δυτικά ν. Κεφαλληνίας. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Επιπροσθέτως, βραδινές ώρες χθες, επιχείρησε στο σημείο και μία (01) Φρεγάτα Π.Ν., ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι Δ 5 – 6 BF και η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες είναι άνεμοι εντάσεως ΒΔ 7 BF, ενισχυόμενοι.

Συνολικά περισυνελέγησαν πενήντα έξι (56) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους, από το Δ/Ξ πλοίο ”GINGA HAWK” σημαίας Σιγκαπούρης, το οποίο εφτασε στον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: