paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ηγουμενίτσα: η αστυνομία συνέλαβε 3 ανήλικους

Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας νεαρών στην Ηγουμενίτσα, που προέβαινε σε βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας 

Συνελήφθησαν για την υπόθεση 3 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 4 συνεργοί τους 

Εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους στην αναγραφή συνθημάτων με σπρέι σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις σε 10 περιπτώσεις 

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διακριβώθηκε η δράση συμμορίας ατόμων νεαρής ηλικίας, που προέβαινε συστηματικά στη φθορά δημόσιας περιουσίας με την αναγραφή συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία χθες (20-03-2023) το απόγευμα τρεις ανήλικοι ημεδαποί, μέλη της συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία ακόμη τεσσάρων ημεδαπών συνεργών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού.  

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, από πενταμήνου τουλάχιστον, είχαν ενωθεί με σκοπό την αναγραφή με σπρέι συνθημάτων υπέρ της ομάδας τους, καθώς και υβριστικών, κατά αντίπαλων ομάδων και της αστυνομίας.  

Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δε θα γίνονταν αντιληπτοί, δραστηριοποιούνταν σε ομάδες, τουλάχιστον των τριών ατόμων, έχοντας προηγουμένως κατανείμει ρόλους τσιλιαδόρων και φυσικών αυτουργών, ενώ φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Ακόμη, επέλεγαν διαδρομές μετάβασης και διαφυγής, που δεν επιτηρούνταν από κάμερες ασφαλείας, αποφεύγοντας για το λόγο αυτό κεντρικές οδούς. 

Για την αναγραφή των συνθημάτων τους επέλεγαν στόχους που βρίσκονταν κυρίως σε κεντρικά σημεία της πόλης ή που παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα (κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών μονάδων, εκκλησία κτλ.) ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα του περιεχομένου τους.

Ακολουθώντας την παραπάνω μεθοδολογία, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται συνολικά σε 10 περιπτώσεις βανδαλισμών. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν εμπλοκή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται. 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: