paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ηγουμενίτσα: μετέφερε στο αυτοκίνητο 67 κιλά κάνναβη

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα  

Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου, που μετέφερε 67 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθη επίσης στην Αττική ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος είχε οργανώσει και τη μεταφορά των ναρκωτικών

Έως τις 167.450 ευρώ υπολογίζεται ότι ανέρχεται το οικονομικό όφελος από τη διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών 

Τη διακίνηση -67- κιλών ακατέργαστης κάνναβης σταμάτησαν προχθές (11-03-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα ύποπτο αυτοκίνητο, οδηγούμενο από ημεδαπό και το ακινητοποίησαν.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου -45- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -66- κιλών και -980- γραμμαρίων. 

Κατασχέθηκαν ακόμη το όχημα, καθώς και 2,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου», σύνεργα για τη χρήση ηρωίνης, χρηματικό ποσό -100- ευρώ και κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ημεδαπού. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αναχωρήσει την ίδια ημέρα από περιοχή της Αθήνας για να παραλάβει τα ναρκωτικά με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, χρησιμοποιώντας το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε οργανώσει και τη μεταφορά των ναρκωτικών. 

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Περιστερίου, όπου μετέβη για να υποβάλει παραπλανητική καταγγελία κλοπής του οχήματός του. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -29,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο τρίφτες κάνναβης. 

Σημειώνεται ότι, το εκτιμώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 167.450 ευρώ. 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: