paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ηλίας Ξένος: Κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας λόγω έργων!!!

Άρθρο – καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “πολιτική”

Του Ηλία Ξένου

Με αυτήν την δημοσίευση θέλω να κάνω γνωστό ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό επηρεάζοντας πάρα πολύ αρνητικά την επιχείρηση μου και όχι μόνο καθώς όλοι σχεδόν οι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει την αντίρρηση τους σε αυτό το έργο.

Η δημοσίευση απευθύνεται προς την περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕ Θεσπρωτίας αλλά και γενικότερα προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται  στον χώρο του εμπορίου -super market (ΞΕΝΟΣ) εδώ και 35 χρόνια, η επιχείρηση απασχολεί 80 άτομα, προσωπικό που σημαίνει πως συντηρεί 80 οικογένειες, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο, έχουμε αντισταθεί στις επιθέσεις των πολυεθνικών, έχουμε περάσει μέσα από όλη την κρίση με πολύ προσωπική δουλειά και αυτήν την στιγμή έχουμε απέναντι μας την τοπική αυτοδιοίκηση, που σαν άλλος <<σωτήρας των δημοτών>> αποφάσισε να εκτελέσει ένα δημόσιο έργο της δεκαετίας του 90 (από εκείνη την εποχή ήταν τα σχέδια όταν αυτή ήταν η κεντρική αρτηρία της περιοχής που μας συνέδεε με τα Γιάννενα, τώρα υπάρχει η Εγνατία).

Πρόκειται για έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας  3 χιλιομέτρων 2 λωρίδων ο οποίος ξεκινάει από την έξοδο της πόλης και δεν οδηγεί πουθενά… παρά μόνο καταστρέφει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, πόσο μάλλον την δίκη μας που η συναναστροφή με το κοινό είναι καθημερινή και άμεση.

Ήδη από την αρχή του έτους όπου και τελείωσε η μια λωρίδα και μετέφεραν την κυκλοφορία σε αυτήν  έχουμε χάσει περίπου τον μισό τζίρο του καταστήματος. Παρότι μας υποσχέθηκαν ότι η επόμενη λωρίδα θα τελειώσει πριν το καλοκαίρι και πάλι μας κορόιδεψαν  και έρχονται τώρα στα μέσα του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και μας κλείνουν με μπουλτόζες την είσοδο του καταστήματος μη μπορώντας ο πελάτης να προσέλθει  και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πελάτης εάν δυσκολευτεί λίγο να έρθει ή να παρκάρει  δεν θα ξαναέρθει και θα πάει παρακάτω σε άλλα καταστήματα που ανήκουν μάλιστα σε πολυεθνικές. Αυτές οι εταιρείες δεν πλήττονται φυσικά γιατί ο καινούργιος δρόμος που φτιάχνουν σταματάει πριν από αυτές.

Αυτό το θέμα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, χωρίς φυσικά να είναι ευθύνη των καταστημάτων – ανταγωνιστών αλλά είναι ως φυσιολογικό αποτέλεσμα των προβλημάτων που δημιουργεί το έργο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα μας, εκτός του ότι είναι η έδρα της επιχείρησης(δηλαδή εδώ γίνεται η παραλαβή του 90% των εμπορευμάτων), είναι το κατάστημα που τροφοδοτεί τα υπόλοιπα καταστήματα της επιχείρησης  καθώς επίσης διακινεί και τα τσιγάρα σαν αποκλειστικός διανομέας  σε όλη την Θεσπρωτία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι από το συγκεκριμένο κατάστημα  ζούνε 30 οικογένειες.   Δεν είναι κρίμα αυτές οι οικογένειες να βγουν στον δρόμο καθώς η τόσο μεγάλη μείωση του τζίρου αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε περικοπές;

Εν πάση περιπτώσει, δεν είμαστε αντίθετοι στα έργα, όμως αυτά πρέπει να γίνονται σε κατάλληλο χρόνο και βέβαια με ενημέρωση. Και βέβαια η διάρκεια τους να έχει ένα λογικό ορίζοντα.

Είναι σημαντικό η τοπική αυτοδιοίκηση να φροντίζει ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις που τόσα προσφέρουν στον τόπο να μην «πνίγονται», ιδίως την εποχή που αναμένουν να υπάρχει αγοραστική κίνηση.

Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κυκλοφορία υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για κάποιο τροχαίο.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: