paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ημερίδα για γονείς στην Ηγουμενίτσα

Η ανάπτυξη του παιδιού της σχολικής ηλικίας είναι άρρηκτα δεμένη με την μελέτη και το διάβασμα, στο οποίο οι γονείς μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, ανεξάρτητα από το επίπεδο της δικής τους μόρφωσης. Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο διάβασμα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην σχολική απόδοση και την πορεία των παιδιών, μιας και έχει φανεί ότι η χαμηλή επίδοση στα μαθήματα πολλές φορές δεν έχει σχέση με μειονεκτήματα στη νοημοσύνη ή με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά με προβλήματα στην οργάνωση της μελέτης. Πολλά από τα ζητήματα τα οποία αφορούν την επιτυχία στο σχολείο περιστρέφονται γύρω από την ανάπτυξη ενός καλού προγράμματος μελέτης μαθημάτων και τις προσδοκίες των γονιών αναφορικά με τις εργασίες των παιδιών για το σπίτι.
Οι γονείς μπορούν σίγουρα να διαδραματίσουν ένα κύριο ρόλο στο να παρέχουν την ενθάρρυνση, το περιβάλλον και τα υλικά που είναι απαραίτητα ώστε τα παιδιά να μελετούν τα μαθήματά τους με επιτυχία. Πέρα από αυτό, όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς να ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι αρχικά και στο παιδί στη συνέχεια ότι το καθήκον του παιδιού είναι να διαβάζει και καθήκον του γονιού είναι να επιβλέπει και όχι να κάνει εκείνος τις εργασίες του σχολείου.Δεν πρέπει να συνδέεται η σχολική επίδοση με την ικανοποίηση προσωπικών αναγκών των γονέων, για αυτό και οι απαιτήσεις προς τα παιδιά πρέπει να είναι σε λογικό πλαίσιο. Η ενθάρρυνση παίζει καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα του διαβάσματος. Πρέπει να τονίζονται τα θετικά στοιχεία του παιδιού και να επιβραβεύονται οι προσπάθειές του. Το μπράβο δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με καλούς βαθμούς, ενώ η σύγκριση των επιδόσεων κάθε παιδιού με εκείνες των αδελφών ή των φίλων του μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.
Τις μεθόδους οργάνωσης της μελέτης, διαχείρισης του χρόνου και στον τρόπο που θα προκαλέσουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το σχολείο θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε η λογοθεραπεύτρια Σπυριδούλα Κυπριτζόγλου την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6 μ.μ
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: