paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το νοσοκομείο Φιλιατών

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το νοσοκομείο Φιλιατών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των εργαζομένων του Γ.Ν. – ΚΥ Φιλιατών προς τους φορείς και την κοινωνία να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, θεωρεί αυτονόητο ότι θα πρέπει να διασφαλισθούν οι όροι για να «επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο το μοναδικό (άγονο) νοσοκομείο στον Νομό Θεσπρωτίας».

Η επισφαλής εφημέρευση για πολλές μέρες του μήνα χωρίς ακτινολόγο, αναισθησιολόγο, μικροβιολόγο, η λειτουργία του νοσοκομείου με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και φαρμακοποιό, η αδρανοποίηση του Μαγνητικού Τομογράφου καθώς και ποικίλα άλλα προβλήματα καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την τραγική κατάσταση που βιώνουν και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για ενίσχυση των δομών υγείας και υποστήριξης του νοσοκομείου Φιλιατών. 

Θεωρεί ότι οι πόροι για το κοινωνικό κράτος δεν είναι σπατάλη που πρέπει να μειώνεται.

Σε περιόδους υγειονομικής κρίσης προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι οι τιμωρητικές ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Για μας η αποδοχή αυτής της πραγματικότητας δεν είναι φυσική και αποδεκτή. Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των εργαζομένων του νοσοκομείου Φιλιατών. Απευθυνόμαστε στους αρμόδιους παράγοντες, υπενθυμίζουμε το χρέος τους και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για χρηματοδότηση και στελέχωση του νοσοκομείου μας. 

Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα. Υπερασπιζόμαστε την υγεία, τη ζωή, τις ζωές όλων μας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: