paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα (βίντεο – Φωτό)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στον χώρο που γίνονται τα έργα της Γ. φάσης στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Πορφύρης. Ξεναγήθηκε στα έργα της Γ’ φάσης του Λιμένα που είναι σε εξέλιξη και στο εν λειτουργία λιμάνι που εξυπηρετεί καθημερινά με 18 πλοία την ακτοπλοΐα από και προς Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και Φιλιατών Σπύρος Παππάς έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των χερσαίων εκτάσεων που σήμερα διαχειρίζεται Οργανισμός Λιμένος.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την υπόσχεση ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες πριν εγκατασταθεί στο λιμάνι ο ιδιώτης επενδυτής.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πυλώνα ανάπτυξης το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ακόμα από τους δημάρχους τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το Μαυρομμάτι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έργο που συμπεριλαμβάνει και την Περιφερειακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Μετά το λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί σε σύντομη ομιλία του είπε ξανά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ενώ επανέλαβε την εξαγγελία που έκανε από την Πρέβεζα για διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος “τουρισμός για όλους”.

Εντωμεταξύ ο Υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ότι με νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει άμεσα στη νομιμοποίηση του δρόμου προς το Δρέπανο και του Βορείου Τμήματος του Λιμένα, ώστε αυτά να αποδοθούν “καθαρά” στο Δήμο.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: